Kurczęta duszone z grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczęta duszone z grzybami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

null

1 łyżka

2 szklanki

1 szklanka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Borowiki pokrój w kostkę, cebulę posiekaj.

Krok 2

Kurczaki oczyść, umyj, przepołów i zarumień na maśle.

Krok 3

Następnie włóż do rondla, posyp pokrojonymi borowikami, posiekaną cebulą i masłem.

Krok 4

Wlej szklankę gorącego bulionu Knorr i duś pod przykryciem.

Krok 5

Pod koniec duszenia posól i dodaj śmietanę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczęta duszone z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczęta duszone z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczęta duszone z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczęta duszone z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczęta duszone z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczęta duszone z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczęta duszone z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczęta duszone z grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej