Kurczęta duszone z grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczęta duszone z grzybami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

null

1 łyżka

2 szklanki

1 szklanka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Borowiki pokrój w kostkę, cebulę posiekaj.

Krok 2

Kurczaki oczyść, umyj, przepołów i zarumień na maśle.

Krok 3

Następnie włóż do rondla, posyp pokrojonymi borowikami, posiekaną cebulą i masłem.

Krok 4

Wlej szklankę gorącego bulionu Knorr i duś pod przykryciem.

Krok 5

Pod koniec duszenia posól i dodaj śmietanę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczęta duszone z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczęta duszone z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczęta duszone z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczęta duszone z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczęta duszone z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczęta duszone z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczęta duszone z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczęta duszone z grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa krem z selera
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej