
Składniki
1 sztuka
3 łyżki
null
1 łyżka
2 szklanki
1 szklanka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Borowiki pokrój w kostkę, cebulę posiekaj.
Krok 2
Kurczaki oczyść, umyj, przepołów i zarumień na maśle.
Krok 3
Następnie włóż do rondla, posyp pokrojonymi borowikami, posiekaną cebulą i masłem.
Krok 4
Wlej szklankę gorącego bulionu Knorr i duś pod przykryciem.
Krok 5
Pod koniec duszenia posól i dodaj śmietanę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej