Kurki w oliwie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurki w oliwie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.25 litra

1 sztuka

1 szczypta

1 kilogram

1 szczypta

3 łyżki

3 sztuki

0.25 litra

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby oczyść, umyj, duże poprzekrawaj wzdłuż. Przygotuj zalewę. W rondlu wymieszaj wodę, ocet, łyżeczkę pieprzu ziarnistego, liść laurowy, tymianek, łyżkę soli i czosnek. Zagotuj.

Krok 2

Do zalewy wrzuć grzyby i gotuj 10 minut na małym ogniu. Grzyby odsącz, powkładaj do słoików. Przypraw oregano i przyprawami z zalewy. Skórę cytrynową sparz, doda do grzybów.

Krok 3

Zalej gorącą oliwą. Słoiki dobrze zakręć, przechowuj w chłodzie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurki w oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurki w oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurki w oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurki w oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurki w oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurki w oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurki w oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurki w oliwie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Jagodzianki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej