Kurki w oliwie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurki w oliwie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

0.25 litra

0.25 litra

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby oczyść, umyj, duże poprzekrawaj wzdłuż. Przygotuj zalewę. W rondlu wymieszaj wodę, ocet, łyżeczkę pieprzu ziarnistego, liść laurowy, tymianek, łyżkę soli i czosnek. Zagotuj.

Krok 2

Do zalewy wrzuć grzyby i gotuj 10 minut na małym ogniu. Grzyby odsącz, powkładaj do słoików. Przypraw oregano i przyprawami z zalewy. Skórę cytrynową sparz, doda do grzybów.

Krok 3

Zalej gorącą oliwą. Słoiki dobrze zakręć, przechowuj w chłodzie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurki w oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurki w oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurki w oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurki w oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurki w oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurki w oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurki w oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurki w oliwie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej