Kurki w oliwie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurki w oliwie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

0.25 litra

0.25 litra

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby oczyść, umyj, duże poprzekrawaj wzdłuż. Przygotuj zalewę. W rondlu wymieszaj wodę, ocet, łyżeczkę pieprzu ziarnistego, liść laurowy, tymianek, łyżkę soli i czosnek. Zagotuj.

Krok 2

Do zalewy wrzuć grzyby i gotuj 10 minut na małym ogniu. Grzyby odsącz, powkładaj do słoików. Przypraw oregano i przyprawami z zalewy. Skórę cytrynową sparz, doda do grzybów.

Krok 3

Zalej gorącą oliwą. Słoiki dobrze zakręć, przechowuj w chłodzie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurki w oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurki w oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurki w oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurki w oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurki w oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurki w oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurki w oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurki w oliwie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kanapka warzywna
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej