
Składniki
0.25 litra
1 sztuka
1 szczypta
1 kilogram
1 szczypta
3 łyżki
3 sztuki
0.25 litra
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby oczyść, umyj, duże poprzekrawaj wzdłuż. Przygotuj zalewę. W rondlu wymieszaj wodę, ocet, łyżeczkę pieprzu ziarnistego, liść laurowy, tymianek, łyżkę soli i czosnek. Zagotuj.
Krok 2
Do zalewy wrzuć grzyby i gotuj 10 minut na małym ogniu. Grzyby odsącz, powkładaj do słoików. Przypraw oregano i przyprawami z zalewy. Skórę cytrynową sparz, doda do grzybów.
Krok 3
Zalej gorącą oliwą. Słoiki dobrze zakręć, przechowuj w chłodzie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej