Oliwki z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Oliwki z boczkiem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

100 gramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Plastry boczku i sera pokrój na kawałki tak, aby można było nimi owinąć oliwki.

Krok 2

Zawijaj oliwki kolejno najpierw w ser, a później w boczek.

Krok 3

Połóż na blachę wyłożoną folią aluminiową. Piecz w piekarniku przez około 10 minut aż boczek lekko się zarumieni.

Krok 4

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z 1 łyżką wody i połącz z majonezem.

Krok 5

Zapieczone oliwki wyłóż na liście sałaty i polej sosem czosnkowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Oliwki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Oliwki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Oliwki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Oliwki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Oliwki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Oliwki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Oliwki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Oliwki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej