
Składniki
100 gramów
100 gramów
1 sztuka
100 gramów
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Plastry boczku i sera pokrój na kawałki tak, aby można było nimi owinąć oliwki.
Krok 2
Zawijaj oliwki kolejno najpierw w ser, a później w boczek.
Krok 3
Połóż na blachę wyłożoną folią aluminiową. Piecz w piekarniku przez około 10 minut aż boczek lekko się zarumieni.
Krok 4
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z 1 łyżką wody i połącz z majonezem.
Krok 5
Zapieczone oliwki wyłóż na liście sałaty i polej sosem czosnkowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej