
Składniki
100 gramów
100 gramów
1 sztuka
100 gramów
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Plastry boczku i sera pokrój na kawałki tak, aby można było nimi owinąć oliwki.
Krok 2
Zawijaj oliwki kolejno najpierw w ser, a później w boczek.
Krok 3
Połóż na blachę wyłożoną folią aluminiową. Piecz w piekarniku przez około 10 minut aż boczek lekko się zarumieni.
Krok 4
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z 1 łyżką wody i połącz z majonezem.
Krok 5
Zapieczone oliwki wyłóż na liście sałaty i polej sosem czosnkowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej