
Składniki
100 gramów
100 gramów
1 sztuka
100 gramów
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Plastry boczku i sera pokrój na kawałki tak, aby można było nimi owinąć oliwki.
Krok 2
Zawijaj oliwki kolejno najpierw w ser, a później w boczek.
Krok 3
Połóż na blachę wyłożoną folią aluminiową. Piecz w piekarniku przez około 10 minut aż boczek lekko się zarumieni.
Krok 4
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z 1 łyżką wody i połącz z majonezem.
Krok 5
Zapieczone oliwki wyłóż na liście sałaty i polej sosem czosnkowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej