Składniki
100 gramów
100 gramów
1 sztuka
100 gramów
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Plastry boczku i sera pokrój na kawałki tak, aby można było nimi owinąć oliwki.
Krok 2
Zawijaj oliwki kolejno najpierw w ser, a później w boczek.
Krok 3
Połóż na blachę wyłożoną folią aluminiową. Piecz w piekarniku przez około 10 minut aż boczek lekko się zarumieni.
Krok 4
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z 1 łyżką wody i połącz z majonezem.
Krok 5
Zapieczone oliwki wyłóż na liście sałaty i polej sosem czosnkowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej