Oliwki z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Oliwki z boczkiem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

100 gramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Plastry boczku i sera pokrój na kawałki tak, aby można było nimi owinąć oliwki.

Krok 2

Zawijaj oliwki kolejno najpierw w ser, a później w boczek.

Krok 3

Połóż na blachę wyłożoną folią aluminiową. Piecz w piekarniku przez około 10 minut aż boczek lekko się zarumieni.

Krok 4

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z 1 łyżką wody i połącz z majonezem.

Krok 5

Zapieczone oliwki wyłóż na liście sałaty i polej sosem czosnkowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Oliwki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Oliwki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Oliwki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Oliwki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Oliwki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Oliwki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Oliwki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Oliwki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej