Oliwki z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Oliwki z boczkiem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

100 gramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Plastry boczku i sera pokrój na kawałki tak, aby można było nimi owinąć oliwki.

Krok 2

Zawijaj oliwki kolejno najpierw w ser, a później w boczek.

Krok 3

Połóż na blachę wyłożoną folią aluminiową. Piecz w piekarniku przez około 10 minut aż boczek lekko się zarumieni.

Krok 4

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z 1 łyżką wody i połącz z majonezem.

Krok 5

Zapieczone oliwki wyłóż na liście sałaty i polej sosem czosnkowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Oliwki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Oliwki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Oliwki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Oliwki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Oliwki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Oliwki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Oliwki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Oliwki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka z fetą i kuskusem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej