Oliwki z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Oliwki z boczkiem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

100 gramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Plastry boczku i sera pokrój na kawałki tak, aby można było nimi owinąć oliwki.

Krok 2

Zawijaj oliwki kolejno najpierw w ser, a później w boczek.

Krok 3

Połóż na blachę wyłożoną folią aluminiową. Piecz w piekarniku przez około 10 minut aż boczek lekko się zarumieni.

Krok 4

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z 1 łyżką wody i połącz z majonezem.

Krok 5

Zapieczone oliwki wyłóż na liście sałaty i polej sosem czosnkowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Oliwki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Oliwki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Oliwki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Oliwki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Oliwki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Oliwki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Oliwki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Oliwki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej