Oliwki z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Oliwki z boczkiem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

100 gramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Plastry boczku i sera pokrój na kawałki tak, aby można było nimi owinąć oliwki.

Krok 2

Zawijaj oliwki kolejno najpierw w ser, a później w boczek.

Krok 3

Połóż na blachę wyłożoną folią aluminiową. Piecz w piekarniku przez około 10 minut aż boczek lekko się zarumieni.

Krok 4

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z 1 łyżką wody i połącz z majonezem.

Krok 5

Zapieczone oliwki wyłóż na liście sałaty i polej sosem czosnkowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Oliwki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Oliwki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Oliwki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Oliwki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Oliwki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Oliwki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Oliwki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Oliwki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Banoffee pie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej