
Składniki
1 sztuka
null
null
0.75 szklanki
null
1 łyżeczka
4 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
2 łyżeczki
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżeczka
1 sztuka
200 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj kalafior, podziel na różyczki i ugotuj.
Krok 2
Ugotowany kalafior zmiel z białym serem, dodaj kaszę, żółtka i parmezan i wymieszaj. Przypraw sola i gałką muszkatołową.
Krok 3
Do masy dodaj ubite białka i wymieszaj delikatnie.
Krok 4
Blachę wyłóż pergaminem i wylej masę.
Krok 5
Piecz przez 20 minut w temperaturze 190 stopni.
Krok 6
Cebulę, czosnek i paprykę pokrój w kostkę i podsmaż na oleju, dopraw curry.
Krok 7
Następnie podsmażone warzywa oprósz mąką, wlej śmietanę i duś przez 5 minut.
Krok 8
Na koniec dodaj biały ser i posiekane zioła. Przypraw. Farsz pokrój w plastry szerokości 3 cm, posmaruj pastę i złóż.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej