Przekładaniec z kalafiora przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przekładaniec z kalafiora

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

0.75 szklanki

null

1 łyżeczka

4 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżeczki

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

200 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj kalafior, podziel na różyczki i ugotuj.

Krok 2

Ugotowany kalafior zmiel z białym serem, dodaj kaszę, żółtka i parmezan i wymieszaj. Przypraw sola i gałką muszkatołową.

Krok 3

Do masy dodaj ubite białka i wymieszaj delikatnie.

Krok 4

Blachę wyłóż pergaminem i wylej masę.

Krok 5

Piecz przez 20 minut w temperaturze 190 stopni.

Krok 6

Cebulę, czosnek i paprykę pokrój w kostkę i podsmaż na oleju, dopraw curry.

Krok 7

Następnie podsmażone warzywa oprósz mąką, wlej śmietanę i duś przez 5 minut.

Krok 8

Na koniec dodaj biały ser i posiekane zioła. Przypraw. Farsz pokrój w plastry szerokości 3 cm, posmaruj pastę i złóż.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przekładaniec z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przekładaniec z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przekładaniec z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przekładaniec z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przekładaniec z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przekładaniec z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przekładaniec z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przekładaniec z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej