Przekładaniec z kalafiora przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przekładaniec z kalafiora

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

null

200 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżeczki

1 sztuka

1 łyżka

4 sztuki

1 łyżeczka

null

0.75 szklanki

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj kalafior, podziel na różyczki i ugotuj.

Krok 2

Ugotowany kalafior zmiel z białym serem, dodaj kaszę, żółtka i parmezan i wymieszaj. Przypraw sola i gałką muszkatołową.

Krok 3

Do masy dodaj ubite białka i wymieszaj delikatnie.

Krok 4

Blachę wyłóż pergaminem i wylej masę.

Krok 5

Piecz przez 20 minut w temperaturze 190 stopni.

Krok 6

Cebulę, czosnek i paprykę pokrój w kostkę i podsmaż na oleju, dopraw curry.

Krok 7

Następnie podsmażone warzywa oprósz mąką, wlej śmietanę i duś przez 5 minut.

Krok 8

Na koniec dodaj biały ser i posiekane zioła. Przypraw. Farsz pokrój w plastry szerokości 3 cm, posmaruj pastę i złóż.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przekładaniec z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przekładaniec z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przekładaniec z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przekładaniec z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przekładaniec z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przekładaniec z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przekładaniec z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przekładaniec z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej