Przekładaniec z kalafiora przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przekładaniec z kalafiora

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

0.75 szklanki

null

1 łyżeczka

4 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżeczki

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

200 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj kalafior, podziel na różyczki i ugotuj.

Krok 2

Ugotowany kalafior zmiel z białym serem, dodaj kaszę, żółtka i parmezan i wymieszaj. Przypraw sola i gałką muszkatołową.

Krok 3

Do masy dodaj ubite białka i wymieszaj delikatnie.

Krok 4

Blachę wyłóż pergaminem i wylej masę.

Krok 5

Piecz przez 20 minut w temperaturze 190 stopni.

Krok 6

Cebulę, czosnek i paprykę pokrój w kostkę i podsmaż na oleju, dopraw curry.

Krok 7

Następnie podsmażone warzywa oprósz mąką, wlej śmietanę i duś przez 5 minut.

Krok 8

Na koniec dodaj biały ser i posiekane zioła. Przypraw. Farsz pokrój w plastry szerokości 3 cm, posmaruj pastę i złóż.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przekładaniec z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przekładaniec z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przekładaniec z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przekładaniec z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przekładaniec z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przekładaniec z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przekładaniec z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przekładaniec z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej