
Składniki
1 sztuka
null
null
0.75 szklanki
null
1 łyżeczka
4 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
2 łyżeczki
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżeczka
1 sztuka
200 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj kalafior, podziel na różyczki i ugotuj.
Krok 2
Ugotowany kalafior zmiel z białym serem, dodaj kaszę, żółtka i parmezan i wymieszaj. Przypraw sola i gałką muszkatołową.
Krok 3
Do masy dodaj ubite białka i wymieszaj delikatnie.
Krok 4
Blachę wyłóż pergaminem i wylej masę.
Krok 5
Piecz przez 20 minut w temperaturze 190 stopni.
Krok 6
Cebulę, czosnek i paprykę pokrój w kostkę i podsmaż na oleju, dopraw curry.
Krok 7
Następnie podsmażone warzywa oprósz mąką, wlej śmietanę i duś przez 5 minut.
Krok 8
Na koniec dodaj biały ser i posiekane zioła. Przypraw. Farsz pokrój w plastry szerokości 3 cm, posmaruj pastę i złóż.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej