Kutia kokosowa posypką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kutia kokosowa posypką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

0.5 litra

2 łyżki

10 dekagramów

2 łyżki

1 sztuka

10 dekagramów

10 dekagramów

30 dekagramów

15 dekagramów

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pszenicę ugotuj do miękkości, odcedź.

Krok 2

Mak ugotuj w mleku z dodatkiem margaryny, następnie zmiel trzykrotnie.

Krok 3

Pszenicę połącz z makiem, bakaliami i miodem.

Krok 4

Przełóż do miski i posyp wiórkami. Polej skondensowanym mlekiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kutia kokosowa posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kutia kokosowa posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kutia kokosowa posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kutia kokosowa posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kutia kokosowa posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kutia kokosowa posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kutia kokosowa posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kutia kokosowa posypką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej