Składniki
10 dekagramów
0.5 litra
2 łyżki
10 dekagramów
2 łyżki
1 sztuka
10 dekagramów
10 dekagramów
30 dekagramów
15 dekagramów
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pszenicę ugotuj do miękkości, odcedź.
Krok 2
Mak ugotuj w mleku z dodatkiem margaryny, następnie zmiel trzykrotnie.
Krok 3
Pszenicę połącz z makiem, bakaliami i miodem.
Krok 4
Przełóż do miski i posyp wiórkami. Polej skondensowanym mlekiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Podobne przepisy
RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.
Czytaj więcejJesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.
Czytaj więcej