
Składniki
10 dekagramów
0.5 litra
2 łyżki
10 dekagramów
2 łyżki
1 sztuka
10 dekagramów
10 dekagramów
30 dekagramów
15 dekagramów
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pszenicę ugotuj do miękkości, odcedź.
Krok 2
Mak ugotuj w mleku z dodatkiem margaryny, następnie zmiel trzykrotnie.
Krok 3
Pszenicę połącz z makiem, bakaliami i miodem.
Krok 4
Przełóż do miski i posyp wiórkami. Polej skondensowanym mlekiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej