
Składniki
10 dekagramów
0.5 litra
2 łyżki
10 dekagramów
2 łyżki
1 sztuka
10 dekagramów
10 dekagramów
30 dekagramów
15 dekagramów
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pszenicę ugotuj do miękkości, odcedź.
Krok 2
Mak ugotuj w mleku z dodatkiem margaryny, następnie zmiel trzykrotnie.
Krok 3
Pszenicę połącz z makiem, bakaliami i miodem.
Krok 4
Przełóż do miski i posyp wiórkami. Polej skondensowanym mlekiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Podobne przepisy
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej