Kutia kokosowa posypką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kutia kokosowa posypką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

0.5 litra

2 łyżki

10 dekagramów

2 łyżki

1 sztuka

10 dekagramów

10 dekagramów

30 dekagramów

15 dekagramów

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pszenicę ugotuj do miękkości, odcedź.

Krok 2

Mak ugotuj w mleku z dodatkiem margaryny, następnie zmiel trzykrotnie.

Krok 3

Pszenicę połącz z makiem, bakaliami i miodem.

Krok 4

Przełóż do miski i posyp wiórkami. Polej skondensowanym mlekiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kutia kokosowa posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kutia kokosowa posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kutia kokosowa posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kutia kokosowa posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kutia kokosowa posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kutia kokosowa posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kutia kokosowa posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kutia kokosowa posypką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej