
Składniki
10 dekagramów
0.5 litra
2 łyżki
10 dekagramów
2 łyżki
1 sztuka
10 dekagramów
10 dekagramów
30 dekagramów
15 dekagramów
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pszenicę ugotuj do miękkości, odcedź.
Krok 2
Mak ugotuj w mleku z dodatkiem margaryny, następnie zmiel trzykrotnie.
Krok 3
Pszenicę połącz z makiem, bakaliami i miodem.
Krok 4
Przełóż do miski i posyp wiórkami. Polej skondensowanym mlekiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej


























