Kwitnący tulipan przekładany masą serową

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

6 łyżek

1 szklanka

2 szklanki

2 łyżeczki

1 opakowanie

0.25 szklanki

4 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

masa serowa:

70 dekagramów

0.75 opakowania

1 szklanka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię ucieramy z cukrem, dodajemy żółtka i resztę składników, na końcu ubitą pianę z białek.

Krok 2

Ciasto dzielimy na 4 części: do I części dodajemy kisiel czerwony, do II części dodajemy 2 łyżki kawy, do III części dodajemy 4 łyżki kokosu, IV część pozostaje bez dodatków.

Krok 3

Układamy ciasto łyżką na formę porcjami, na przemian i pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez 30 min.

Krok 4

Składniki do masy serowej mieszamy i smażymy na ogniu około 5 minut.

Krok 5

Pod koniec smażenia dodajemy 1 budyń śmietankowy, rozpuszczony w 1/4 szklanki wody.

Krok 6

Ciasto po upieczeniu przekroić 1 lub 2 razy i przełożyć masą serową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kwitnący tulipan przekładany masą serową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kwitnący tulipan przekładany masą serową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kwitnący tulipan przekładany masą serową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kwitnący tulipan przekładany masą serową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kwitnący tulipan przekładany masą serową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kwitnący tulipan przekładany masą serową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kwitnący tulipan przekładany masą serową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Babka waniliowa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej