
Składniki
125 mililitrów
1 szklanka
0.5 szklanki
110 gramów
5 szklanek
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj syrop cukrowy – cukier wymieszaj z wodą i gotuj do wrzenia.
Krok 2
Następnie powstały syrop odstaw do ostygnięcia.
Krok 3
W dzbanku wymieszaj syrop cukrowy i sok z limonki, dodaj miętę i uzupełnij woda mineralną. Podawaj z kostkami lodu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej