
Składniki
125 mililitrów
1 szklanka
0.5 szklanki
110 gramów
5 szklanek
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj syrop cukrowy – cukier wymieszaj z wodą i gotuj do wrzenia.
Krok 2
Następnie powstały syrop odstaw do ostygnięcia.
Krok 3
W dzbanku wymieszaj syrop cukrowy i sok z limonki, dodaj miętę i uzupełnij woda mineralną. Podawaj z kostkami lodu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej