Domowa lemoniada z limonką i miętą – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lemoniada z miętą

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

5 szklanek

0.5 szklanki

null

110 gramów

125 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj syrop cukrowy – cukier wymieszaj z wodą i gotuj do wrzenia.

Krok 2

Następnie powstały syrop odstaw do ostygnięcia.

Krok 3

W dzbanku wymieszaj syrop cukrowy i sok z limonki, dodaj miętę i uzupełnij woda mineralną. Podawaj z kostkami lodu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lemoniada z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lemoniada z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lemoniada z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lemoniada z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lemoniada z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lemoniada z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lemoniada z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lemoniada z miętą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Pomidory z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej