Domowa lemoniada z limonką i miętą – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lemoniada z miętą

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

125 mililitrów

1 szklanka

0.5 szklanki

110 gramów

5 szklanek

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj syrop cukrowy – cukier wymieszaj z wodą i gotuj do wrzenia.

Krok 2

Następnie powstały syrop odstaw do ostygnięcia.

Krok 3

W dzbanku wymieszaj syrop cukrowy i sok z limonki, dodaj miętę i uzupełnij woda mineralną. Podawaj z kostkami lodu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lemoniada z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lemoniada z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lemoniada z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lemoniada z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lemoniada z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lemoniada z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lemoniada z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lemoniada z miętą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej