
Składniki
1 ziarno
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
100 mililitrów
100 gramów
1 szczypta
20 gramów
1 szczypta
40 gramów
4 łyżki
1.5 litra
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyszczonego i wypatroszonego lina umyj, a następnie pokrój na porcje i włóż do wywaru.
Krok 2
Wlej wino, dodaj przyprawy i gotuj na małym ogniu.
Krok 3
Po ugotowaniu wyjmij na talerz i skrop wywarem. Resztę wywaru przecedź.
Krok 4
Rozgrzej tłuszczu, wymieszaj z mąką i zasmaż nie rumieniąc.
Krok 5
Wlej powoli przecedzony wywar.
Krok 6
Włóż rybę i dodaj opłukane rodzynki. Dopraw.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej