
Składniki
1 ziarno
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
100 mililitrów
100 gramów
1 szczypta
20 gramów
1 szczypta
40 gramów
4 łyżki
1.5 litra
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyszczonego i wypatroszonego lina umyj, a następnie pokrój na porcje i włóż do wywaru.
Krok 2
Wlej wino, dodaj przyprawy i gotuj na małym ogniu.
Krok 3
Po ugotowaniu wyjmij na talerz i skrop wywarem. Resztę wywaru przecedź.
Krok 4
Rozgrzej tłuszczu, wymieszaj z mąką i zasmaż nie rumieniąc.
Krok 5
Wlej powoli przecedzony wywar.
Krok 6
Włóż rybę i dodaj opłukane rodzynki. Dopraw.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej