
Składniki
1 ziarno
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
100 mililitrów
100 gramów
1 szczypta
20 gramów
1 szczypta
40 gramów
4 łyżki
1.5 litra
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyszczonego i wypatroszonego lina umyj, a następnie pokrój na porcje i włóż do wywaru.
Krok 2
Wlej wino, dodaj przyprawy i gotuj na małym ogniu.
Krok 3
Po ugotowaniu wyjmij na talerz i skrop wywarem. Resztę wywaru przecedź.
Krok 4
Rozgrzej tłuszczu, wymieszaj z mąką i zasmaż nie rumieniąc.
Krok 5
Wlej powoli przecedzony wywar.
Krok 6
Włóż rybę i dodaj opłukane rodzynki. Dopraw.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej



























