
Składniki
1 ziarno
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
100 mililitrów
100 gramów
1 szczypta
20 gramów
1 szczypta
40 gramów
4 łyżki
1.5 litra
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyszczonego i wypatroszonego lina umyj, a następnie pokrój na porcje i włóż do wywaru.
Krok 2
Wlej wino, dodaj przyprawy i gotuj na małym ogniu.
Krok 3
Po ugotowaniu wyjmij na talerz i skrop wywarem. Resztę wywaru przecedź.
Krok 4
Rozgrzej tłuszczu, wymieszaj z mąką i zasmaż nie rumieniąc.
Krok 5
Wlej powoli przecedzony wywar.
Krok 6
Włóż rybę i dodaj opłukane rodzynki. Dopraw.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



























