Lin z rodzynkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lin z rodzynkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 ziarno

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

100 mililitrów

100 gramów

1 szczypta

20 gramów

1 szczypta

40 gramów

4 łyżki

1.5 litra

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczonego i wypatroszonego lina umyj, a następnie pokrój na porcje i włóż do wywaru.

Krok 2

Wlej wino, dodaj przyprawy i gotuj na małym ogniu.

Krok 3

Po ugotowaniu wyjmij na talerz i skrop wywarem. Resztę wywaru przecedź.

Krok 4

Rozgrzej tłuszczu, wymieszaj z mąką i zasmaż nie rumieniąc.

Krok 5

Wlej powoli przecedzony wywar.

Krok 6

Włóż rybę i dodaj opłukane rodzynki. Dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lin z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lin z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lin z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lin z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lin z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lin z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lin z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lin z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej