Lin z rodzynkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lin z rodzynkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 ziarno

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

100 mililitrów

100 gramów

1 szczypta

20 gramów

1 szczypta

40 gramów

4 łyżki

1.5 litra

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczonego i wypatroszonego lina umyj, a następnie pokrój na porcje i włóż do wywaru.

Krok 2

Wlej wino, dodaj przyprawy i gotuj na małym ogniu.

Krok 3

Po ugotowaniu wyjmij na talerz i skrop wywarem. Resztę wywaru przecedź.

Krok 4

Rozgrzej tłuszczu, wymieszaj z mąką i zasmaż nie rumieniąc.

Krok 5

Wlej powoli przecedzony wywar.

Krok 6

Włóż rybę i dodaj opłukane rodzynki. Dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lin z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lin z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lin z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lin z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lin z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lin z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lin z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lin z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa pomidorowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej