LIZAKI Z CUKRU

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

18

11 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

115 osób wydrukowało

Pobierz pdf

138 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 łyżki

2

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wsypać do garnka cukier, dodać dwie łyżki wody i zrobić karmel: poczekać jak zacznie bulgotać i zmieniać kolor na złoty.

Krok 2

Wtedy można zacząć mieszać, aż do całkowitego rozpuszczenia cukru.

Krok 3

Na końcu dodać kilka kropel soku z cytryny.

Krok 4

Zamieszać, zdjąć z ognia i wylewać duże krople karmelu na arkusz papieru do pieczenia albo pergaminu.

Krok 5

Do każdej z nich wkładać długie patyczki i zostawić lizaki do ostygnięcia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • LIZAKI Z CUKRU - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • LIZAKI Z CUKRU - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • LIZAKI Z CUKRU - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • LIZAKI Z CUKRU - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • LIZAKI Z CUKRU - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • LIZAKI Z CUKRU - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • LIZAKI Z CUKRU - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej