LIZAKI Z CUKRU przepis – Zobacz na przepisy.pl

LIZAKI Z CUKRU

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

19

11 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

120 osób wydrukowało

Pobierz pdf

142 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 łyżki

2

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wsypać do garnka cukier, dodać dwie łyżki wody i zrobić karmel: poczekać jak zacznie bulgotać i zmieniać kolor na złoty.

Krok 2

Wtedy można zacząć mieszać, aż do całkowitego rozpuszczenia cukru.

Krok 3

Na końcu dodać kilka kropel soku z cytryny.

Krok 4

Zamieszać, zdjąć z ognia i wylewać duże krople karmelu na arkusz papieru do pieczenia albo pergaminu.

Krok 5

Do każdej z nich wkładać długie patyczki i zostawić lizaki do ostygnięcia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • LIZAKI Z CUKRU - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • LIZAKI Z CUKRU - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • LIZAKI Z CUKRU - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • LIZAKI Z CUKRU - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • LIZAKI Z CUKRU - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • LIZAKI Z CUKRU - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • LIZAKI Z CUKRU - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej