Lody karmelowe z bitą śmietaną "Mysz" przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lody karmelowe z bitą śmietaną "Mysz"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
28 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na talerzu ułóż dużą kulkę lodów karmelowych.

Krok 2

Rozpuszczoną polewą czekoladową namaluj na talerzyku ogon myszki.

Krok 3

Na kulce namaluj oczy i nos, wetknij wąsy z czekoladowych patyczków (możesz wykorzystać polewę czekoladową: na papierze rozlej cienkie czekoladowe paski i włóż papier na kilkanaście minut do zamrażalnika).

Krok 4

Z truskawek wytnij dwa jednakowe kawałki w kształcie trójkątów i zrób z nich uszy.

Krok 5

Deser udekoruj drażetkami, bitą śmietaną, truskawkami i posypką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody karmelowe z bitą śmietaną "Mysz" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody karmelowe z bitą śmietaną "Mysz" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody karmelowe z bitą śmietaną "Mysz" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody karmelowe z bitą śmietaną "Mysz" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody karmelowe z bitą śmietaną "Mysz" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody karmelowe z bitą śmietaną "Mysz" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody karmelowe z bitą śmietaną "Mysz" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lody karmelowe z bitą śmietaną "Mysz" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Lody karmelowe z bitą śmietaną "Mysz"Lody karmelowe z bitą śmietaną "Mysz"

Kilka prostych kroków umożliwi Ci wykonanie pysznego i podawanego w niebanalnej formie deseru. Przygotuj lody czekoladowe z bitą śmietaną „mysz”, a będą trafioną przekąską np. na słodki podwieczorek. Na początek nałóż na talerz kulkę lodów – ciasteczkowych, czekoladowych albo karmelowych – i ozdób ją wedle uznania. Nasza propozycja to przyrządzenie wąsów z kawałków czekolady. Nadawać się będą także paluszki w czekoladzie albo kawałki owoców, np. jabłek. Z truskawek zrób uszy. Wolisz lody z bakaliami? W takim razie użyj w tym celu migdałów – w całości albo w płatkach. Gałkę lodów posyp kakao lub wiórkami kokosowymi – dodasz jej ciekawszego wyglądu. Talerz wokół lodowej myszki udekoruj kolorowymi dodatkami: drażami w skorupkach, posypką cukierniczą, żelkami, świeżymi owocami. Do każdej porcji podaj nieco bitej śmietany albo galaretki. Wypróbuj nasz sposób na podanie lodów albo stwórz własne kombinacje. Pomysłami podziel się w komentarzu. Wykorzystaj również inne nasze propozycje na lodowe desery i sprawdź, jak smakują!