Łopatka winno-grzybowym sosie

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

1 szklanka

2 łyżki

3 łyżki

100 gramów

250 gramów

1 opakowanie

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso nacieramy marynatą do mięs i odstawiamy na min 2h.

Krok 2

Mięso przekładamy do brytfanki i dodajemy pokrojony czosnek, cebule, wino, musztardę, listki laurowe, ziele angielskie i pieprz. Przykrywamy. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni ok. 1,5 godziny, kilka razy obracając mięso. Co jakiś czas podlewamy wodą lub bulionem. Na 15 minut przed końcem dodajemy pokrojone w ćwiartki pieczarki.

Krok 3

Kiedy mięso będzie miękkie odlewamy do garnuszka sos, dodajemy śmietanę, posiekany szczypiorek. Mieszamy, doprawiamy do smaku.

Krok 4

Mięso kroimy w plastry i podajemy ugotowanym al dente makaronem, sosem i szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łopatka winno-grzybowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łopatka winno-grzybowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łopatka winno-grzybowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łopatka winno-grzybowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łopatka winno-grzybowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łopatka winno-grzybowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łopatka winno-grzybowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Przyprawa do wieprzowiny Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa do wieprzowiny Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej