Luizjańska Jambalaya z mięsem wieprzowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Luizjańska Jambalaya z mięsem wieprzowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

3 sztuki

1 pęczek

1 opakowanie

3 łyżki

0.5 łyżeczki

250 gramów

2 szklanki

null

1 łyżeczka

9 sztuk

300 gramów

1.5 szklanki

600 gramów

2 sztuki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój wszystkie rodzaje mięsa. Papryki oczyść i pokrój w kostkę. Seler oczyść z włókien i pokrój w plastry. Cebulę i czosnek drobno posiekaj.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie podsmaż kawałki mięsa, wyjmij je i smaż warzywa. Dodaj pomidory, bulion Knorr, wino, sos sojowy i pieprz.

Krok 3

Zagotuj, po czym dodaj ryż i duś kwadrans.

Krok 4

Na koniec dodaj mięso. Duś jeszcze, aż ryż będzie miękki. Na około 10 minut przed końcem gotowania dodaj krewetki i pokrojoną rybę, dopraw tabasco. Podawaj posypane natką.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Luizjańska Jambalaya z mięsem wieprzowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Luizjańska Jambalaya z mięsem wieprzowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Luizjańska Jambalaya z mięsem wieprzowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Luizjańska Jambalaya z mięsem wieprzowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Luizjańska Jambalaya z mięsem wieprzowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Luizjańska Jambalaya z mięsem wieprzowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Luizjańska Jambalaya z mięsem wieprzowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Luizjańska Jambalaya z mięsem wieprzowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej