Makaron przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

null

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przesiej mąkę na stolnicę, a następnie dodaj sól, żółtka i rozrób ciasto.

Krok 2

Rozwałkuj je, a następnie zostaw do przeschnięcia.

Krok 3

Pokrój w pasy o szerokości 4cm, podsyp mąkę.

Krok 4

Gotuj w osolonej wodzie, odcedź i przelej gorącą wodą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zielony koktajl
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej