Makaron przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

null

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przesiej mąkę na stolnicę, a następnie dodaj sól, żółtka i rozrób ciasto.

Krok 2

Rozwałkuj je, a następnie zostaw do przeschnięcia.

Krok 3

Pokrój w pasy o szerokości 4cm, podsyp mąkę.

Krok 4

Gotuj w osolonej wodzie, odcedź i przelej gorącą wodą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pierś w paski z warzywami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej