Makaron przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

null

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przesiej mąkę na stolnicę, a następnie dodaj sól, żółtka i rozrób ciasto.

Krok 2

Rozwałkuj je, a następnie zostaw do przeschnięcia.

Krok 3

Pokrój w pasy o szerokości 4cm, podsyp mąkę.

Krok 4

Gotuj w osolonej wodzie, odcedź i przelej gorącą wodą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Smażony makaron
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej