
Składniki
400 gramów
null
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przesiej mąkę na stolnicę, a następnie dodaj sól, żółtka i rozrób ciasto.
Krok 2
Rozwałkuj je, a następnie zostaw do przeschnięcia.
Krok 3
Pokrój w pasy o szerokości 4cm, podsyp mąkę.
Krok 4
Gotuj w osolonej wodzie, odcedź i przelej gorącą wodą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej