Składniki
350 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
200 gramów
1 łyżka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki pokrój w cienkie paski, cebulę w piórka. Przesmaż razem na rozgrzanej oliwie, następnie dodaj oczyszczone krewetki i smaż razem chwilę. Oprósz oregano.
Krok 2
Fix Napoli wymieszaj z 250 ml wody, łyżką oliwy i zagotuj.
Krok 3
Przesmażone krewetki z papryką zalej Fixem i gotuj 5-8 minut.
Krok 4
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Odcedź i wymieszaj z gorącym sosem. Posyp parmezanem i udekoruj listkami bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej