Makaron z papryką i krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z papryką i krewetkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki pokrój w cienkie paski, cebulę w piórka. Przesmaż razem na rozgrzanej oliwie, następnie dodaj oczyszczone krewetki i smaż razem chwilę. Oprósz oregano.

Krok 2

Fix Napoli wymieszaj z 250 ml wody, łyżką oliwy i zagotuj.

Krok 3

Przesmażone krewetki z papryką zalej Fixem i gotuj 5-8 minut.

Krok 4

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Odcedź i wymieszaj z gorącym sosem. Posyp parmezanem i udekoruj listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z papryką i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z papryką i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z papryką i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z papryką i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z papryką i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z papryką i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z papryką i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z papryką i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej