
Składniki
350 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
200 gramów
1 łyżka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki pokrój w cienkie paski, cebulę w piórka. Przesmaż razem na rozgrzanej oliwie, następnie dodaj oczyszczone krewetki i smaż razem chwilę. Oprósz oregano.
Krok 2
Fix Napoli wymieszaj z 250 ml wody, łyżką oliwy i zagotuj.
Krok 3
Przesmażone krewetki z papryką zalej Fixem i gotuj 5-8 minut.
Krok 4
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Odcedź i wymieszaj z gorącym sosem. Posyp parmezanem i udekoruj listkami bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej