Makaron z papryką i krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z papryką i krewetkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki pokrój w cienkie paski, cebulę w piórka. Przesmaż razem na rozgrzanej oliwie, następnie dodaj oczyszczone krewetki i smaż razem chwilę. Oprósz oregano.

Krok 2

Fix Napoli wymieszaj z 250 ml wody, łyżką oliwy i zagotuj.

Krok 3

Przesmażone krewetki z papryką zalej Fixem i gotuj 5-8 minut.

Krok 4

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Odcedź i wymieszaj z gorącym sosem. Posyp parmezanem i udekoruj listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z papryką i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z papryką i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z papryką i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z papryką i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z papryką i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z papryką i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z papryką i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z papryką i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej