Makaron z papryką i krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z papryką i krewetkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki pokrój w cienkie paski, cebulę w piórka. Przesmaż razem na rozgrzanej oliwie, następnie dodaj oczyszczone krewetki i smaż razem chwilę. Oprósz oregano.

Krok 2

Fix Napoli wymieszaj z 250 ml wody, łyżką oliwy i zagotuj.

Krok 3

Przesmażone krewetki z papryką zalej Fixem i gotuj 5-8 minut.

Krok 4

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Odcedź i wymieszaj z gorącym sosem. Posyp parmezanem i udekoruj listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z papryką i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z papryką i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z papryką i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z papryką i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z papryką i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z papryką i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z papryką i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z papryką i krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pieczone udka z boczkiem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej