
Składniki
350 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
200 gramów
1 łyżka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki pokrój w cienkie paski, cebulę w piórka. Przesmaż razem na rozgrzanej oliwie, następnie dodaj oczyszczone krewetki i smaż razem chwilę. Oprósz oregano.
Krok 2
Fix Napoli wymieszaj z 250 ml wody, łyżką oliwy i zagotuj.
Krok 3
Przesmażone krewetki z papryką zalej Fixem i gotuj 5-8 minut.
Krok 4
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Odcedź i wymieszaj z gorącym sosem. Posyp parmezanem i udekoruj listkami bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej