PRZEPISY.PL
Makaron z sosem śmietanowym, gorgonzolą i szpinakiem - autor: Cmeha
Autor: Cmeha

Makaron z sosem śmietanowym, gorgonzolą i szpinakiem

  • 30
  • 3
  • Łatwe
  • 0
24
osoby dodały do Mniamlisty
24
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • szpinak500 gr
  • śmietana 18 %330 ml
  • gorgonzola200 gr
  • makaron250 gr
  • żółty ser15 gr
  • czosnek 3 szt
  • masło3 łyżeczki
  • sól, pieprz1 szczypta
  • Krok 1

    Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Szpinak dokładnie opłukać z wszelkiego piasku (ja dodatkowo obcinam łodygi). Drobno posiekany czosnek podsmażyć na maśle i dodać szpinak. Smażyć dopóki nie będzie całkowicie miękki, mi zajęło to ok. 10-15 minut. Następnie dodać śmietanę i wszystko zagotować. Pokruszyć ser na małe kawałki i dodać do sosu. Gdy gorgonzola się rozpuści, dodać ser żółty. Wszystko dokładnie wymieszać doprawić do smaku i podawać z makaronem i listkiem bazylii.

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

36
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
126
osób dodało do Mniamlisty
30''
2
Łatwe
110
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
84
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe