MAŁE BEZY przepis – Zobacz na przepisy.pl

MAŁE BEZY

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

4

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

70 osób wydrukowało

Pobierz pdf

108 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

0.5 łyżeczki

125 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ze szczyptą soli ubić na sztywno mikserem na wysokich obrotach.

Krok 2

Dodać sok z cytryny i nadal ubijać.

Krok 3

Następnie dodawać partiami cukier, po jednej łyżce, cały czas ubijając.

Krok 4

Bezy formować na blasze wyłożonej papierem do pieczenia albo za pomocą rękawa cukierniczego albo za pomocą łyżeczek.

Krok 5

Piec, a właściwie suszyć, około godziny w 140 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • MAŁE BEZY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • MAŁE BEZY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • MAŁE BEZY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • MAŁE BEZY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • MAŁE BEZY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • MAŁE BEZY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • MAŁE BEZY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej