MAŁE BEZY

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

4

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

67 osób wydrukowało

Pobierz pdf

108 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

125 gramów

1 szczypta

2 sztuki

0.5 łyżeczki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ze szczyptą soli ubić na sztywno mikserem na wysokich obrotach.

Krok 2

Dodać sok z cytryny i nadal ubijać.

Krok 3

Następnie dodawać partiami cukier, po jednej łyżce, cały czas ubijając.

Krok 4

Bezy formować na blasze wyłożonej papierem do pieczenia albo za pomocą rękawa cukierniczego albo za pomocą łyżeczek.

Krok 5

Piec, a właściwie suszyć, około godziny w 140 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej