MAŁE BEZY

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

4

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

67 osób wydrukowało

Pobierz pdf

108 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

0.5 łyżeczki

125 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ze szczyptą soli ubić na sztywno mikserem na wysokich obrotach.

Krok 2

Dodać sok z cytryny i nadal ubijać.

Krok 3

Następnie dodawać partiami cukier, po jednej łyżce, cały czas ubijając.

Krok 4

Bezy formować na blasze wyłożonej papierem do pieczenia albo za pomocą rękawa cukierniczego albo za pomocą łyżeczek.

Krok 5

Piec, a właściwie suszyć, około godziny w 140 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • MAŁE BEZY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • MAŁE BEZY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • MAŁE BEZY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • MAŁE BEZY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • MAŁE BEZY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • MAŁE BEZY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • MAŁE BEZY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej