Małże faszerowane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Małże faszerowane

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

100 gramów

1 pęczek

2 sztuki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Małże umyj, oczyść i opłucz pod zimną wodą.

Krok 2

Na rozgrzane masło wrzuć małże, przykryj i smaż, aż się otworzą.

Krok 3

Z każdego małża zdejmij 1 skorupkę i wyciągnij mięso. Do połowy skorupki wkładaj po 2-3 małże.

Krok 4

Czosnek, cebulę oraz natkę posiekaj drobniutko i utrzyj z 90 gramami masła, pieprzem i solą.

Krok 5

Masło nałóż do muszli z małżami i wstaw je do nagrzanego piekarnika. Zapiekaj przez 5 minut.

Krok 6

Serwuj z białym pieczywem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Małże faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Małże faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Małże faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Małże faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Małże faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Małże faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Małże faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Małże faszerowane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Croque Monsieur
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej