Marmurek serowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marmurek serowy

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

5 sztuk

4 łyżki

1 szklanka

10 dekagramów

3 łyżki

1 szklanka

75 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki (1 szklanka), jajka (1sztuka), masła(10dag) i cukru(2łyżka) zagnieć ciasto. Wylep nim blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Krok 2

Ser zmiksuj z jajkami, cukrem i mąką. Dodaj ubitą śmietanę.

Krok 3

Połowę masy połącz z kakao. Jasną i ciemną masę wylej na blachę mieszając je widelcem. Piecz około 1 godziny w temperaturze 175 st.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marmurek serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marmurek serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marmurek serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marmurek serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marmurek serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marmurek serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marmurek serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marmurek serowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Zupa kapuśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej