Marmurek serowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marmurek serowy

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

5 sztuk

4 łyżki

1 szklanka

10 dekagramów

3 łyżki

1 szklanka

75 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki (1 szklanka), jajka (1sztuka), masła(10dag) i cukru(2łyżka) zagnieć ciasto. Wylep nim blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Krok 2

Ser zmiksuj z jajkami, cukrem i mąką. Dodaj ubitą śmietanę.

Krok 3

Połowę masy połącz z kakao. Jasną i ciemną masę wylej na blachę mieszając je widelcem. Piecz około 1 godziny w temperaturze 175 st.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marmurek serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marmurek serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marmurek serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marmurek serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marmurek serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marmurek serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marmurek serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marmurek serowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Warzywa z grilla
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej