Cabillaud au gratin czyli dorsz zapiekany na sposób francuski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cabillaud au gratin czyli dorsz zapiekany na sposób francuski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

400 gramów

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

3 łyżki

1 łyżeczka

800 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety posyp solą i pieprzem.

Krok 2

Pomidory posyp cukrem, solą, pieprzem i posiekaną natką pietruszki.

Krok 3

Pokrój je w plastry i ułóż w żaroodpornym naczyniu.

Krok 4

Oliwę wymieszaj z mąką i papryką.

Krok 5

Filety połóż na pomidorach, polej doprawioną oliwą i piecz przez 20-25 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cabillaud au gratin czyli dorsz zapiekany na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cabillaud au gratin czyli dorsz zapiekany na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cabillaud au gratin czyli dorsz zapiekany na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cabillaud au gratin czyli dorsz zapiekany na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cabillaud au gratin czyli dorsz zapiekany na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cabillaud au gratin czyli dorsz zapiekany na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cabillaud au gratin czyli dorsz zapiekany na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cabillaud au gratin czyli dorsz zapiekany na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej