Cabillaud au gratin czyli dorsz zapiekany na sposób francuski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cabillaud au gratin czyli dorsz zapiekany na sposób francuski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

400 gramów

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

3 łyżki

1 łyżeczka

800 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety posyp solą i pieprzem.

Krok 2

Pomidory posyp cukrem, solą, pieprzem i posiekaną natką pietruszki.

Krok 3

Pokrój je w plastry i ułóż w żaroodpornym naczyniu.

Krok 4

Oliwę wymieszaj z mąką i papryką.

Krok 5

Filety połóż na pomidorach, polej doprawioną oliwą i piecz przez 20-25 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cabillaud au gratin czyli dorsz zapiekany na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cabillaud au gratin czyli dorsz zapiekany na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cabillaud au gratin czyli dorsz zapiekany na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cabillaud au gratin czyli dorsz zapiekany na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cabillaud au gratin czyli dorsz zapiekany na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cabillaud au gratin czyli dorsz zapiekany na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cabillaud au gratin czyli dorsz zapiekany na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cabillaud au gratin czyli dorsz zapiekany na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Pierniczki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców. Każdy, kto tylko raz spróbuje tej słodyczy, wie, że wobec tego smaku nie można być obojętnym.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej