Cabillaud au gratin czyli dorsz zapiekany na sposób francuski
średnie
17 osób zapisało

Składniki
0.5 łyżeczki
400 gramów
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
3 łyżki
1 łyżeczka
800 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety posyp solą i pieprzem.
Krok 2
Pomidory posyp cukrem, solą, pieprzem i posiekaną natką pietruszki.
Krok 3
Pokrój je w plastry i ułóż w żaroodpornym naczyniu.
Krok 4
Oliwę wymieszaj z mąką i papryką.
Krok 5
Filety połóż na pomidorach, polej doprawioną oliwą i piecz przez 20-25 minut.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej