Cabillaud au gratin czyli dorsz zapiekany na sposób francuski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cabillaud au gratin czyli dorsz zapiekany na sposób francuski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

400 gramów

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

3 łyżki

1 łyżeczka

800 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety posyp solą i pieprzem.

Krok 2

Pomidory posyp cukrem, solą, pieprzem i posiekaną natką pietruszki.

Krok 3

Pokrój je w plastry i ułóż w żaroodpornym naczyniu.

Krok 4

Oliwę wymieszaj z mąką i papryką.

Krok 5

Filety połóż na pomidorach, polej doprawioną oliwą i piecz przez 20-25 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cabillaud au gratin czyli dorsz zapiekany na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cabillaud au gratin czyli dorsz zapiekany na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cabillaud au gratin czyli dorsz zapiekany na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cabillaud au gratin czyli dorsz zapiekany na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cabillaud au gratin czyli dorsz zapiekany na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cabillaud au gratin czyli dorsz zapiekany na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cabillaud au gratin czyli dorsz zapiekany na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cabillaud au gratin czyli dorsz zapiekany na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Piknikowy hot dog
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej