Cabillaud au gratin czyli dorsz zapiekany na sposób francuski
średnie
23 osoby zapisały

Składniki
0.5 łyżeczki
400 gramów
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
3 łyżki
1 łyżeczka
800 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety posyp solą i pieprzem.
Krok 2
Pomidory posyp cukrem, solą, pieprzem i posiekaną natką pietruszki.
Krok 3
Pokrój je w plastry i ułóż w żaroodpornym naczyniu.
Krok 4
Oliwę wymieszaj z mąką i papryką.
Krok 5
Filety połóż na pomidorach, polej doprawioną oliwą i piecz przez 20-25 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej