Cabillaud au gratin czyli dorsz zapiekany na sposób francuski przepis – Zobacz na przepisy.pl

Cabillaud au gratin czyli dorsz zapiekany na sposób francuski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

400 gramów

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

3 łyżki

1 łyżeczka

800 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety posyp solą i pieprzem.

Krok 2

Pomidory posyp cukrem, solą, pieprzem i posiekaną natką pietruszki.

Krok 3

Pokrój je w plastry i ułóż w żaroodpornym naczyniu.

Krok 4

Oliwę wymieszaj z mąką i papryką.

Krok 5

Filety połóż na pomidorach, polej doprawioną oliwą i piecz przez 20-25 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cabillaud au gratin czyli dorsz zapiekany na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cabillaud au gratin czyli dorsz zapiekany na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cabillaud au gratin czyli dorsz zapiekany na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cabillaud au gratin czyli dorsz zapiekany na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cabillaud au gratin czyli dorsz zapiekany na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cabillaud au gratin czyli dorsz zapiekany na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cabillaud au gratin czyli dorsz zapiekany na sposób francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej