Deser lodowy "Czekoladowy obłęd" przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Deser lodowy "Czekoladowy obłęd"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

50 gramów

50 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oba rodzaje czekolady rozpuść w kąpieli wodnej. Nie mieszaj dokładnie – rozpuszczona czekolada ma być dwukolorowa.

Krok 2

Na dwóch dużych płaskich talerzach ułóż po kawałku ciasta i po jednej kulce lodów czekoladowych Carte d'Or. Całość polej rozpuszczoną czekoladą, posyp wiórkami i udekoruj listkami melisy.

przepisy.pl

Dobra rada:

Okazja: Na specjalne okazje

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Deser lodowy "Czekoladowy obłęd" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Deser lodowy "Czekoladowy obłęd" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Deser lodowy "Czekoladowy obłęd" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Deser lodowy "Czekoladowy obłęd" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Deser lodowy "Czekoladowy obłęd" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Deser lodowy "Czekoladowy obłęd" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Deser lodowy "Czekoladowy obłęd" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Deser lodowy "Czekoladowy obłęd" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zrazy z karkówki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej