Maślane ciasteczka dwukolorowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

19 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

500 gramów

2 sztuki

0.5 szklanki

1 opakowanie

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię, jajka, cukier i cukier waniliowy ucieramy.

Krok 2

Dodajemy makę przesianą przez sito oraz proszek do pieczenia.

Krok 3

Zagniatamy ciasto i dzielimy na dwie części.

Krok 4

Do jednej dodajemy kakao i łyżkę śmietany.

Krok 5

Tak przygotowane ciasta zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na godzinę do lodówki.

Krok 6

Następnie odkrawamy po kawałku ciasta, wałkujemy na placki o grubości 0,5 cm i szklanką wykrawamy kółka.

Krok 7

Foremką w kształcie serca (lub innym dowolnym) wykrawamy środek.

Krok 8

W to miejsce wklejamy serce drugiego koloru.

Krok 9

Pieczemy w temperaturze 180 stopni na złoto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Maślane ciasteczka dwukolorowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Maślane ciasteczka dwukolorowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Maślane ciasteczka dwukolorowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Maślane ciasteczka dwukolorowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Maślane ciasteczka dwukolorowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Maślane ciasteczka dwukolorowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Maślane ciasteczka dwukolorowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Śliżyki wigilijne
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej