
Składniki
2 łyżki
2 sztuki
50 gramów
50 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oba rodzaje czekolady rozpuść w kąpieli wodnej. Nie mieszaj dokładnie – rozpuszczona czekolada ma być dwukolorowa.
Krok 2
Na dwóch dużych płaskich talerzach ułóż po kawałku ciasta i po jednej kulce lodów czekoladowych Carte d'Or. Całość polej rozpuszczoną czekoladą, posyp wiórkami i udekoruj listkami melisy.

Dobra rada:
Okazja: Na specjalne okazje
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































