Mazurek Malinowy przepis – Zobacz na przepisy.pl

Mazurek Malinowy

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 szklanka

2 sztuki

9 łyżek

0.5 łyżeczki

7 sztuk

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

CIASTO: Żółtka utrzeć z cukrem i łyżką Kasi, dodać 3 łyżki wrzącego syropu malinowego i zmiksować.

Krok 2

Mąkę, proszek do pieczenia, migdały i proszek kisielowy wymieszać i stopniowo dodawać do masy jajecznej.

Krok 3

Na koniec połączyć masę z ubitymi białkami.

Krok 4

Ciasto wylać do posmarowanej Kasią tortownicy.

Krok 5

Piec 20 min. w temp. 180 stopni.

Krok 6

KARMEL: 6 łyżek syropu zagotować, dodać cukier i gotować, aż powstanie gęsty karmel.

Krok 7

Tężejącą masę wylać na wierzch ciasta.

Krok 8

DEKORACJA: Brzegi posypać łyżką posiekanych migdałów.

Krok 9

Na środku ułożyć kwiatka z daktyli.

Krok 10

Udekorować żelkami i płatkami migdałów

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mazurek Malinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mazurek Malinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mazurek Malinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mazurek Malinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mazurek Malinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mazurek Malinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mazurek Malinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej