Mazurek przekładany

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1629

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2.5 szklanki

0.75 szklanki

4 łyżki

3 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę zmieszać z sodą, cukrem, miodem, Kasią i jajkami.

Krok 2

Zagnieść ciasto (1/3 odłożyć do dekoracji).

Krok 3

Z ciasta uformować spód mazurka i ponacinać brzegi.

Krok 4

Z ciasta 1/3 uformować i powycinać listki i różyczki.

Krok 5

Na blasze wyłożonej pergaminem przenieść spód mazurka i dekoracje.

Krok 6

Piec w temp 190 st. C 30 minut.

Krok 7

Spód ostudzić, przekroić na dwa płaty, posmarować częścią dżemu, złożyć.

Krok 8

Wierzch mazurka posmarować resztą dżemu i dowolnie udekorować...

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mazurek przekładany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mazurek przekładany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mazurek przekładany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mazurek przekładany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mazurek przekładany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mazurek przekładany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mazurek przekładany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej