mazurek wielkanocny

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto kruche:

300 gramów

200 gramów

100 gramów

1 sztuka

przełożenie:

1 opakowanie

polewa:

1 opakowanie

1 opakowanie

dekoracja:

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

CIASTO: Mąkę przesiać na stolnicę i posiekać z zimną Kasią.

Krok 2

Dodać resztę składników i szybko zagnieść ciasto.

Krok 3

Chłodzić ok. 45 minut.

Krok 4

Ciasto podzielić na pół.

Krok 5

Z każdej połowy rozwałkować jednakowe placki (najlepiej w 2 jednakowych blaszkach) o grubości ok. 1/2 cm.

Krok 6

Piec ok. 30 minut w 190 stopniach- aż ciasto będzie lekko rumiane i złote.

Krok 7

Ostudzone placki przełożyć marmoladą i przekroić blat na pół.

Krok 8

Oblać cały blat polewą czekoladową i dekorować według uznania

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • mazurek wielkanocny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • mazurek wielkanocny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • mazurek wielkanocny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • mazurek wielkanocny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • mazurek wielkanocny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • mazurek wielkanocny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • mazurek wielkanocny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej