Meksykańskie ogniste steki chimichurri przepis – Zobacz na przepisy.pl

Meksykańskie ogniste steki chimichurri

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 szklanki

0.5 pęczka

2 sztuki

0.5 pęczka

0.5 szklanki

4 sztuki

4 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj i posól. Natkę, kolendrę i papryczki również posiekaj, wymieszaj z czosnkiem.

Krok 2

Dopraw solą, pieprzem, sokiem z limonki. Dolej oliwę i dokładnie wymieszaj. Odstaw na 15 minut.

Krok 3

Steki oprósz solą i pieprzem i smaż na oleju na mocnym ogniu tak długo, by pozostały w środku soczyste.

Krok 4

Polędwicy nie sól, ale podsmaż przez 3 minuty z każdej strony. Oprósz solą po zdjęciu z patelni.

Krok 5

Mięso wyłóż na talerze, obok postaw miseczki wypełnione wcześniej przygotowanym, piekielnie ostrym sosem. Serwuj z sałatką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie ogniste steki chimichurri - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie ogniste steki chimichurri - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie ogniste steki chimichurri - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie ogniste steki chimichurri - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie ogniste steki chimichurri - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie ogniste steki chimichurri - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie ogniste steki chimichurri - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej