Meksykańskie ogniste steki chimichurri przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańskie ogniste steki chimichurri

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 szklanki

0.5 pęczka

2 sztuki

0.5 pęczka

0.5 szklanki

4 sztuki

4 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj i posól. Natkę, kolendrę i papryczki również posiekaj, wymieszaj z czosnkiem.

Krok 2

Dopraw solą, pieprzem, sokiem z limonki. Dolej oliwę i dokładnie wymieszaj. Odstaw na 15 minut.

Krok 3

Steki oprósz solą i pieprzem i smaż na oleju na mocnym ogniu tak długo, by pozostały w środku soczyste.

Krok 4

Polędwicy nie sól, ale podsmaż przez 3 minuty z każdej strony. Oprósz solą po zdjęciu z patelni.

Krok 5

Mięso wyłóż na talerze, obok postaw miseczki wypełnione wcześniej przygotowanym, piekielnie ostrym sosem. Serwuj z sałatką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie ogniste steki chimichurri - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie ogniste steki chimichurri - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie ogniste steki chimichurri - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie ogniste steki chimichurri - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie ogniste steki chimichurri - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie ogniste steki chimichurri - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie ogniste steki chimichurri - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie ogniste steki chimichurri - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej