Milky way przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Milky way

Autor: kissinge

ratingratingratingratingrating

2

heart
35 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

3 szklanki

6 łyżek

25 gramów

6 sztuk

1 łyżeczka

2 opakowania

3 łyżki

2 szklanki

null

null

null

15 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w temperaturze 170 °C. Ostudzić i podzielić na dwie części.

Krok 2

Masa mleczna: Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Ostudzić. Miekką margarynę utrzeć na puszystą masę, dalej ucierając dodawać ostudzone mleko z cukrami i mleko w proszku.

Krok 3

Na jedną część biszkoptu wyłożyć masę mleczną i przykryć drugą częścią biszkoptu.

Krok 4

Czekoladę rozpuścić z mlekiem na małym ogniu i polać wierzch ciasta. Schłodzić w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Milky way - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Milky way - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Milky way - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Milky way - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Milky way - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Milky way - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Milky way - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Milky way - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej