Milky way przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Milky way

Autor: kissinge

ratingratingratingratingrating

2

heart
35 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

3 szklanki

6 łyżek

25 gramów

6 sztuk

1 łyżeczka

2 opakowania

3 łyżki

2 szklanki

null

null

null

15 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w temperaturze 170 °C. Ostudzić i podzielić na dwie części.

Krok 2

Masa mleczna: Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Ostudzić. Miekką margarynę utrzeć na puszystą masę, dalej ucierając dodawać ostudzone mleko z cukrami i mleko w proszku.

Krok 3

Na jedną część biszkoptu wyłożyć masę mleczną i przykryć drugą częścią biszkoptu.

Krok 4

Czekoladę rozpuścić z mlekiem na małym ogniu i polać wierzch ciasta. Schłodzić w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Milky way - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Milky way - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Milky way - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Milky way - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Milky way - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Milky way - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Milky way - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Milky way - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej