Mocno Czekoladowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

8

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 szklanki

0.5 szklanki

3 łyżki

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Ciasto można polać dodatkowo polewą czekoladową: w kąpieli wodnej rozpuszczamy pozostała połówkę Kasi, 2 łyżki mleka, 2 łyżeczki Kasi i 1 łyżkę kakao.

Krok 3

Ciasto wylewamy na wysmarowaną Kasią formę (25x30 cm) i pieczemy ok. 40-45 min. w temp. 170*C.

Krok 4

Następnie ubijamy pianę z pozostałych białek i dodajemy do czekoladowej masy na zmianę z 2 szlk. mąki (1 i 1/2 szlk. pszennej i 1/2 szlk .krupczatki) z 2 łyżeczkami proszku do pieczenia.

Krok 5

Wszystkie powyższe składniki gotujemy kilka minut, po ostudzeniu dodajemy 3-4 żółtka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mocno Czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mocno Czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mocno Czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mocno Czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mocno Czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mocno Czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mocno Czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Cytrynowiec
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej