Morele w sosie z wina przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Morele w sosie z wina

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

4 łyżeczki

0.2 szklanki

2 sztuki

500 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szklankę wody zagotuj z łyżką cukru.

Krok 2

Morele oczyść, po czym pokrój na ćwiartki, usuń pestki i obgotuj w wodzie z cukrem.

Krok 3

Żółtka utrzyj z czterema łyżeczkami cukru.

Krok 4

Pół szklanki syropu, pozostałego po obgotowaniu owoców, połącz z winem i zagotuj.

Krok 5

Żółtka sparz wrzątkiem, a następnie ubij je trzepaczką na parze. Owoce polej sosem i pozostaw do wystudzenia.

Tagi:Morele
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Morele w sosie z wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Morele w sosie z wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Morele w sosie z wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Morele w sosie z wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Morele w sosie z wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Morele w sosie z wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Morele w sosie z wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Morele w sosie z wina - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej