
Składniki
1 szklanka
4 łyżeczki
0.2 szklanki
2 sztuki
500 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szklankę wody zagotuj z łyżką cukru.
Krok 2
Morele oczyść, po czym pokrój na ćwiartki, usuń pestki i obgotuj w wodzie z cukrem.
Krok 3
Żółtka utrzyj z czterema łyżeczkami cukru.
Krok 4
Pół szklanki syropu, pozostałego po obgotowaniu owoców, połącz z winem i zagotuj.
Krok 5
Żółtka sparz wrzątkiem, a następnie ubij je trzepaczką na parze. Owoce polej sosem i pozostaw do wystudzenia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























