Motylek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Motylek

Autor: kate131

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Parówkę ugotować, jajko ugotować na twardo.

Krok 2

Na talerzu ułożyć 2 kawałki sałaty na kształt skrzydełek, jajko przeciąć na pół i ułożyć symetrycznie. Podobnie zrobić z pomidorem.

Krok 3

Majonezem zrobić ozdoby na skrzydełkach, z musztardy zrobić główkę, ułożyć parówkę i polać ketchupem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Motylek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Motylek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Motylek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Motylek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Motylek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Motylek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Motylek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Motylek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej