Muffiny z lionami:)

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

7

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

0.75 szklanki

1 szklanka

1 łyżeczka

2 opakowania

2 łyżki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę.

Krok 3

Porcjami dodawać mąkę z proszkiem, miksować.

Krok 4

Gdy ciasto biszkoptowe będzie lekkie i lśniące, dodać masę makową i delikatnie wymieszać.

Krok 5

Napełniać do 3/4 foremki do muffinów.

Krok 6

Batoniki zetrzeć na tarce i posypać wierzch każdej babeczki oraz wiórkami Kasi.

Krok 7

Upiec. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffiny z lionami:) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffiny z lionami:) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffiny z lionami:) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffiny z lionami:) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffiny z lionami:) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffiny z lionami:) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffiny z lionami:) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej