Mule z trawą cytrynową i bazylią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mule z trawą cytrynową i bazylią

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

3 łyżki

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Małże oczyść, opłukaj i osusz.

Krok 2

Szalotkę i czosnek posiekaj, trawę pokrój drobno.

Krok 3

Na patelnię ustawioną na dużym ogniu włóż szalotkę i czosnek, trawę cytrynową, wino, sok z limonki i sos rybny.

Krok 4

Dodaj małże, przykryj i smaż 3 minuty.

Krok 5

Małże nie otwarte usuń, dodaj 4 łyżki posiekanej bazylii, sól i pieprz.

Krok 6

Mule wyjmij z muszli i rozdziel na 4 części.

Krok 7

Masło wymieszaj z sosem z patelni i polej nim mule.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mule z trawą cytrynową i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mule z trawą cytrynową i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mule z trawą cytrynową i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mule z trawą cytrynową i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mule z trawą cytrynową i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mule z trawą cytrynową i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mule z trawą cytrynową i bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mule z trawą cytrynową i bazylią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szaszłyczki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej