Mule z trawą cytrynową i bazylią

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

3 łyżki

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Małże oczyść, opłukaj i osusz.

Krok 2

Szalotkę i czosnek posiekaj, trawę pokrój drobno.

Krok 3

Na patelnię ustawioną na dużym ogniu włóż szalotkę i czosnek, trawę cytrynową, wino, sok z limonki i sos rybny.

Krok 4

Dodaj małże, przykryj i smaż 3 minuty.

Krok 5

Małże nie otwarte usuń, dodaj 4 łyżki posiekanej bazylii, sól i pieprz.

Krok 6

Mule wyjmij z muszli i rozdziel na 4 części.

Krok 7

Masło wymieszaj z sosem z patelni i polej nim mule.

0

Opinie o przepisie

18 osób ogląda przepis:
Paluszki z kurczaka
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej