
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
3 łyżki
4 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Małże oczyść, opłukaj i osusz.
Krok 2
Szalotkę i czosnek posiekaj, trawę pokrój drobno.
Krok 3
Na patelnię ustawioną na dużym ogniu włóż szalotkę i czosnek, trawę cytrynową, wino, sok z limonki i sos rybny.
Krok 4
Dodaj małże, przykryj i smaż 3 minuty.
Krok 5
Małże nie otwarte usuń, dodaj 4 łyżki posiekanej bazylii, sól i pieprz.
Krok 6
Mule wyjmij z muszli i rozdziel na 4 części.
Krok 7
Masło wymieszaj z sosem z patelni i polej nim mule.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej