Mielone z filetów łososia z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mielone z filetów łososia z boczkiem

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

15 dekagramów

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

3 szklanki

4 łyżki

1 szklanka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zalać ciepłym mlekiem suchą bułkę i zostawić by wciągnęła mleko . Zmielić boczek i rybę ( pokrojone wcześniej w kostkę i pozbawione skóry ) . Bułkę odcisnąć z mleka i też zmielić .

Krok 2

Usmażyć na złoto na 2 łyżkach oleju drobno pokrojoną cebulę . Wyrobić dokładnie masę rybną z masą z boczku , bułki , cebulą , pokrojoną natką , jajkiem , 4 płaskimi łyżkami bułki tartej .

Krok 3

Dodać rozkruszoną mini kostkę smażona cebulka i Delikat uniwersalny .Dobrze wymieszać . Zostawić na 30 minut .

Krok 4

Uformować 8 małych kotlecików . Panierować w bułce tartej . Na gorący olej kłaść kotleciki i smażyć na złoto .Dodać na patelnię 3 łyżki wody i Delikat w płynie . Zmniejszyć gaz .Przykryć patelnie i dosmażyć kotleciki .

Krok 5

Kotlety rybne robione z boczkiem są mniej suche i smaczniejsze niż z samej ryby . Podawać po 2 na porcję .

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mielone z filetów łososia z boczkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mielone z filetów łososia z boczkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mielone z filetów łososia z boczkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mielone z filetów łososia z boczkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mielone z filetów łososia z boczkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mielone z filetów łososia z boczkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mielone z filetów łososia z boczkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mielone z filetów łososia z boczkiem   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej