Mielone z filetów łososia z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mielone z filetów łososia z boczkiem

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

15 dekagramów

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

3 szklanki

4 łyżki

1 szklanka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zalać ciepłym mlekiem suchą bułkę i zostawić by wciągnęła mleko . Zmielić boczek i rybę ( pokrojone wcześniej w kostkę i pozbawione skóry ) . Bułkę odcisnąć z mleka i też zmielić .

Krok 2

Usmażyć na złoto na 2 łyżkach oleju drobno pokrojoną cebulę . Wyrobić dokładnie masę rybną z masą z boczku , bułki , cebulą , pokrojoną natką , jajkiem , 4 płaskimi łyżkami bułki tartej .

Krok 3

Dodać rozkruszoną mini kostkę smażona cebulka i Delikat uniwersalny .Dobrze wymieszać . Zostawić na 30 minut .

Krok 4

Uformować 8 małych kotlecików . Panierować w bułce tartej . Na gorący olej kłaść kotleciki i smażyć na złoto .Dodać na patelnię 3 łyżki wody i Delikat w płynie . Zmniejszyć gaz .Przykryć patelnie i dosmażyć kotleciki .

Krok 5

Kotlety rybne robione z boczkiem są mniej suche i smaczniejsze niż z samej ryby . Podawać po 2 na porcję .

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mielone z filetów łososia z boczkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mielone z filetów łososia z boczkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mielone z filetów łososia z boczkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mielone z filetów łososia z boczkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mielone z filetów łososia z boczkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mielone z filetów łososia z boczkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mielone z filetów łososia z boczkiem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mielone z filetów łososia z boczkiem   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej