Składniki
15 dekagramów
1 szklanka
1 sztuka
1 sztuka
3 szklanki
4 łyżki
1 szklanka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zalać ciepłym mlekiem suchą bułkę i zostawić by wciągnęła mleko . Zmielić boczek i rybę ( pokrojone wcześniej w kostkę i pozbawione skóry ) . Bułkę odcisnąć z mleka i też zmielić .
Krok 2
Usmażyć na złoto na 2 łyżkach oleju drobno pokrojoną cebulę . Wyrobić dokładnie masę rybną z masą z boczku , bułki , cebulą , pokrojoną natką , jajkiem , 4 płaskimi łyżkami bułki tartej .
Krok 3
Dodać rozkruszoną mini kostkę smażona cebulka i Delikat uniwersalny .Dobrze wymieszać . Zostawić na 30 minut .
Krok 4
Uformować 8 małych kotlecików . Panierować w bułce tartej . Na gorący olej kłaść kotleciki i smażyć na złoto .Dodać na patelnię 3 łyżki wody i Delikat w płynie . Zmniejszyć gaz .Przykryć patelnie i dosmażyć kotleciki .
Krok 5
Kotlety rybne robione z boczkiem są mniej suche i smaczniejsze niż z samej ryby . Podawać po 2 na porcję .
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej