
Składniki
1 sztuka
3 szklanki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szklanka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 szklanka
15 dekagramów
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zalać ciepłym mlekiem suchą bułkę i zostawić by wciągnęła mleko . Zmielić boczek i rybę ( pokrojone wcześniej w kostkę i pozbawione skóry ) . Bułkę odcisnąć z mleka i też zmielić .
Krok 2
Usmażyć na złoto na 2 łyżkach oleju drobno pokrojoną cebulę . Wyrobić dokładnie masę rybną z masą z boczku , bułki , cebulą , pokrojoną natką , jajkiem , 4 płaskimi łyżkami bułki tartej .
Krok 3
Dodać rozkruszoną mini kostkę smażona cebulka i Delikat uniwersalny .Dobrze wymieszać . Zostawić na 30 minut .
Krok 4
Uformować 8 małych kotlecików . Panierować w bułce tartej . Na gorący olej kłaść kotleciki i smażyć na złoto .Dodać na patelnię 3 łyżki wody i Delikat w płynie . Zmniejszyć gaz .Przykryć patelnie i dosmażyć kotleciki .
Krok 5
Kotlety rybne robione z boczkiem są mniej suche i smaczniejsze niż z samej ryby . Podawać po 2 na porcję .

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!
Czytaj więcejMała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.
Czytaj więcej