
Składniki
1 sztuka
3 szklanki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szklanka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 szklanka
15 dekagramów
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zalać ciepłym mlekiem suchą bułkę i zostawić by wciągnęła mleko . Zmielić boczek i rybę ( pokrojone wcześniej w kostkę i pozbawione skóry ) . Bułkę odcisnąć z mleka i też zmielić .
Krok 2
Usmażyć na złoto na 2 łyżkach oleju drobno pokrojoną cebulę . Wyrobić dokładnie masę rybną z masą z boczku , bułki , cebulą , pokrojoną natką , jajkiem , 4 płaskimi łyżkami bułki tartej .
Krok 3
Dodać rozkruszoną mini kostkę smażona cebulka i Delikat uniwersalny .Dobrze wymieszać . Zostawić na 30 minut .
Krok 4
Uformować 8 małych kotlecików . Panierować w bułce tartej . Na gorący olej kłaść kotleciki i smażyć na złoto .Dodać na patelnię 3 łyżki wody i Delikat w płynie . Zmniejszyć gaz .Przykryć patelnie i dosmażyć kotleciki .
Krok 5
Kotlety rybne robione z boczkiem są mniej suche i smaczniejsze niż z samej ryby . Podawać po 2 na porcję .

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej