Mus czekoladowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mus czekoladowy

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

1

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

4 łyżki

3 sztuki

20 gramów

100 gramów

40 gramów

20 gramów

125 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kawałki czekolady rozpuść w kapieli wodnrj razem z likierem i mlekiem . gdy masa będzie gładka . dodaj masło i zmiksuj całość . Żółtka oddziel od białek . Białka z cukrem ubij na sztywną pianę , żółtka utrzyj . Następnie dodaj żółtka i połowę piany z białek do masy czekoladowej . Ubij kremówkę i polącz ją z musem . Pod koniec całość delikatnie wymieszaj z resztą piany z białek .

Krok 2

Gotowy mus przełóż do małych miseczek . Przykryj folią spożywczą i wstaw na kilka godzin do lodówki . Serwuj udekorowane świeżymi malinami i listkami mięty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mus czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mus czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mus czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mus czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mus czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mus czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mus czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mus czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej