Mus czekoladowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mus czekoladowy

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

1

13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

4 łyżki

3 sztuki

20 gramów

100 gramów

40 gramów

20 gramów

125 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kawałki czekolady rozpuść w kapieli wodnrj razem z likierem i mlekiem . gdy masa będzie gładka . dodaj masło i zmiksuj całość . Żółtka oddziel od białek . Białka z cukrem ubij na sztywną pianę , żółtka utrzyj . Następnie dodaj żółtka i połowę piany z białek do masy czekoladowej . Ubij kremówkę i polącz ją z musem . Pod koniec całość delikatnie wymieszaj z resztą piany z białek .

Krok 2

Gotowy mus przełóż do małych miseczek . Przykryj folią spożywczą i wstaw na kilka godzin do lodówki . Serwuj udekorowane świeżymi malinami i listkami mięty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mus czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mus czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mus czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mus czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mus czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mus czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mus czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mus czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej