Mus czekoladowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mus czekoladowy

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

1

13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

4 łyżki

3 sztuki

20 gramów

100 gramów

40 gramów

20 gramów

125 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kawałki czekolady rozpuść w kapieli wodnrj razem z likierem i mlekiem . gdy masa będzie gładka . dodaj masło i zmiksuj całość . Żółtka oddziel od białek . Białka z cukrem ubij na sztywną pianę , żółtka utrzyj . Następnie dodaj żółtka i połowę piany z białek do masy czekoladowej . Ubij kremówkę i polącz ją z musem . Pod koniec całość delikatnie wymieszaj z resztą piany z białek .

Krok 2

Gotowy mus przełóż do małych miseczek . Przykryj folią spożywczą i wstaw na kilka godzin do lodówki . Serwuj udekorowane świeżymi malinami i listkami mięty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mus czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mus czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mus czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mus czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mus czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mus czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mus czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mus czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej