Mus czekoladowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mus czekoladowy

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

1

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

4 łyżki

3 sztuki

20 gramów

100 gramów

40 gramów

20 gramów

125 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kawałki czekolady rozpuść w kapieli wodnrj razem z likierem i mlekiem . gdy masa będzie gładka . dodaj masło i zmiksuj całość . Żółtka oddziel od białek . Białka z cukrem ubij na sztywną pianę , żółtka utrzyj . Następnie dodaj żółtka i połowę piany z białek do masy czekoladowej . Ubij kremówkę i polącz ją z musem . Pod koniec całość delikatnie wymieszaj z resztą piany z białek .

Krok 2

Gotowy mus przełóż do małych miseczek . Przykryj folią spożywczą i wstaw na kilka godzin do lodówki . Serwuj udekorowane świeżymi malinami i listkami mięty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mus czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mus czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mus czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mus czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mus czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mus czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mus czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mus czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej