
Składniki
250 gramów
4 łyżki
3 sztuki
20 gramów
100 gramów
40 gramów
20 gramów
125 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kawałki czekolady rozpuść w kapieli wodnrj razem z likierem i mlekiem . gdy masa będzie gładka . dodaj masło i zmiksuj całość . Żółtka oddziel od białek . Białka z cukrem ubij na sztywną pianę , żółtka utrzyj . Następnie dodaj żółtka i połowę piany z białek do masy czekoladowej . Ubij kremówkę i polącz ją z musem . Pod koniec całość delikatnie wymieszaj z resztą piany z białek .
Krok 2
Gotowy mus przełóż do małych miseczek . Przykryj folią spożywczą i wstaw na kilka godzin do lodówki . Serwuj udekorowane świeżymi malinami i listkami mięty.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej