Mus z łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mus z łososia

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null szczypt

null szczypt

1 sztuka

150 gramów

1 sztuka

2 łyżki

500 gramów

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso świeżego łososia zmiksuj z białkami, śmietaną, dwoma łyżkami cytryny i koncentratem pomidorowym. Dopraw solą, pieprzem i trybulą.

Krok 2

1/3 masy przełóż do naczynia do zapiekania, na górę ułóż plastry wędzonego łososia następnie kolejną 1/3 część masy, drugą część wędzonego łososia i na górę ostatnią warstwę masy.

Krok 3

Zapiekaj w rozgrzanym piekarniku.

Krok 4

Danie udekorować plastrami cytryny i melisą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mus z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mus z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mus z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mus z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mus z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mus z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mus z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mus z łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Kotlety z brokuła
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej