Mus z łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mus z łososia

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

150 gramów

1 sztuka

null szczypt

null szczypt

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso świeżego łososia zmiksuj z białkami, śmietaną, dwoma łyżkami cytryny i koncentratem pomidorowym. Dopraw solą, pieprzem i trybulą.

Krok 2

1/3 masy przełóż do naczynia do zapiekania, na górę ułóż plastry wędzonego łososia następnie kolejną 1/3 część masy, drugą część wędzonego łososia i na górę ostatnią warstwę masy.

Krok 3

Zapiekaj w rozgrzanym piekarniku.

Krok 4

Danie udekorować plastrami cytryny i melisą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mus z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mus z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mus z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mus z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mus z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mus z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mus z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mus z łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej