Mus z łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mus z łososia

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null szczypt

null szczypt

1 sztuka

150 gramów

1 sztuka

2 łyżki

500 gramów

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso świeżego łososia zmiksuj z białkami, śmietaną, dwoma łyżkami cytryny i koncentratem pomidorowym. Dopraw solą, pieprzem i trybulą.

Krok 2

1/3 masy przełóż do naczynia do zapiekania, na górę ułóż plastry wędzonego łososia następnie kolejną 1/3 część masy, drugą część wędzonego łososia i na górę ostatnią warstwę masy.

Krok 3

Zapiekaj w rozgrzanym piekarniku.

Krok 4

Danie udekorować plastrami cytryny i melisą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mus z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mus z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mus z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mus z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mus z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mus z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mus z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mus z łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej