
Składniki
null szczypt
null szczypt
1 sztuka
150 gramów
1 sztuka
2 łyżki
500 gramów
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso świeżego łososia zmiksuj z białkami, śmietaną, dwoma łyżkami cytryny i koncentratem pomidorowym. Dopraw solą, pieprzem i trybulą.
Krok 2
1/3 masy przełóż do naczynia do zapiekania, na górę ułóż plastry wędzonego łososia następnie kolejną 1/3 część masy, drugą część wędzonego łososia i na górę ostatnią warstwę masy.
Krok 3
Zapiekaj w rozgrzanym piekarniku.
Krok 4
Danie udekorować plastrami cytryny i melisą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej