Mus z łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mus z łososia

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null szczypt

null szczypt

1 sztuka

150 gramów

1 sztuka

2 łyżki

500 gramów

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso świeżego łososia zmiksuj z białkami, śmietaną, dwoma łyżkami cytryny i koncentratem pomidorowym. Dopraw solą, pieprzem i trybulą.

Krok 2

1/3 masy przełóż do naczynia do zapiekania, na górę ułóż plastry wędzonego łososia następnie kolejną 1/3 część masy, drugą część wędzonego łososia i na górę ostatnią warstwę masy.

Krok 3

Zapiekaj w rozgrzanym piekarniku.

Krok 4

Danie udekorować plastrami cytryny i melisą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mus z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mus z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mus z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mus z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mus z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mus z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mus z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mus z łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej