Mus z łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mus z łososia

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null szczypt

null szczypt

1 sztuka

150 gramów

1 sztuka

2 łyżki

500 gramów

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso świeżego łososia zmiksuj z białkami, śmietaną, dwoma łyżkami cytryny i koncentratem pomidorowym. Dopraw solą, pieprzem i trybulą.

Krok 2

1/3 masy przełóż do naczynia do zapiekania, na górę ułóż plastry wędzonego łososia następnie kolejną 1/3 część masy, drugą część wędzonego łososia i na górę ostatnią warstwę masy.

Krok 3

Zapiekaj w rozgrzanym piekarniku.

Krok 4

Danie udekorować plastrami cytryny i melisą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mus z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mus z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mus z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mus z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mus z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mus z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mus z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mus z łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej