Mus z syropu klonowego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mus z syropu klonowego

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

3 sztuki

350 mililitrów

1 łyżka

400 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żelatynę namocz na chwilę w zimnej wodzie.

Krok 2

Syrop klonowy podgrzej, dodaj żelatynę i mieszaj do momentu, gdy się rozpuści, po czym odstaw do ostygnięcia.

Krok 3

Żółtka oddziel od białek. Żółtka roztrzep i stopniowo dodawaj do syropu cały czas mieszając. Masę wstaw do lodówki, aby zgęstniała.

Krok 4

Z białek ubij sztywną pianę.

Krok 5

Śmietanę również ubij, dodaj do syropu i wymieszaj.

Krok 6

Teraz dodaj pianę z białek i znowu wymieszaj.

Krok 7

Mus przelej do pucharków i wstaw do lodówki, aby się ściął.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mus z syropu klonowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mus z syropu klonowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mus z syropu klonowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mus z syropu klonowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mus z syropu klonowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mus z syropu klonowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mus z syropu klonowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mus z syropu klonowego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej