Mus z syropu klonowego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mus z syropu klonowego

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

3 sztuki

350 mililitrów

1 łyżka

400 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żelatynę namocz na chwilę w zimnej wodzie.

Krok 2

Syrop klonowy podgrzej, dodaj żelatynę i mieszaj do momentu, gdy się rozpuści, po czym odstaw do ostygnięcia.

Krok 3

Żółtka oddziel od białek. Żółtka roztrzep i stopniowo dodawaj do syropu cały czas mieszając. Masę wstaw do lodówki, aby zgęstniała.

Krok 4

Z białek ubij sztywną pianę.

Krok 5

Śmietanę również ubij, dodaj do syropu i wymieszaj.

Krok 6

Teraz dodaj pianę z białek i znowu wymieszaj.

Krok 7

Mus przelej do pucharków i wstaw do lodówki, aby się ściął.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mus z syropu klonowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mus z syropu klonowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mus z syropu klonowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mus z syropu klonowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mus z syropu klonowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mus z syropu klonowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mus z syropu klonowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mus z syropu klonowego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej