
Składniki
3 łyżki
3 sztuki
350 mililitrów
1 łyżka
400 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żelatynę namocz na chwilę w zimnej wodzie.
Krok 2
Syrop klonowy podgrzej, dodaj żelatynę i mieszaj do momentu, gdy się rozpuści, po czym odstaw do ostygnięcia.
Krok 3
Żółtka oddziel od białek. Żółtka roztrzep i stopniowo dodawaj do syropu cały czas mieszając. Masę wstaw do lodówki, aby zgęstniała.
Krok 4
Z białek ubij sztywną pianę.
Krok 5
Śmietanę również ubij, dodaj do syropu i wymieszaj.
Krok 6
Teraz dodaj pianę z białek i znowu wymieszaj.
Krok 7
Mus przelej do pucharków i wstaw do lodówki, aby się ściął.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej