Mus z syropu klonowego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mus z syropu klonowego

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

3 sztuki

350 mililitrów

1 łyżka

400 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żelatynę namocz na chwilę w zimnej wodzie.

Krok 2

Syrop klonowy podgrzej, dodaj żelatynę i mieszaj do momentu, gdy się rozpuści, po czym odstaw do ostygnięcia.

Krok 3

Żółtka oddziel od białek. Żółtka roztrzep i stopniowo dodawaj do syropu cały czas mieszając. Masę wstaw do lodówki, aby zgęstniała.

Krok 4

Z białek ubij sztywną pianę.

Krok 5

Śmietanę również ubij, dodaj do syropu i wymieszaj.

Krok 6

Teraz dodaj pianę z białek i znowu wymieszaj.

Krok 7

Mus przelej do pucharków i wstaw do lodówki, aby się ściął.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mus z syropu klonowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mus z syropu klonowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mus z syropu klonowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mus z syropu klonowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mus z syropu klonowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mus z syropu klonowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mus z syropu klonowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mus z syropu klonowego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Aperol Spritz – przepis
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej