
Składniki
6 łyżek
null
10 łyżek
500 gramów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser pokrój w mniejsze kawałki.
Krok 2
Z octu i oleju przygotuj marynatę, dopraw do smaku, wymieszaj z posiekaną cebulką. Odstaw na 15min.
Krok 3
Po tym czasie zanurz w zalewie ser i odstaw do lodówki jeszcze na 30 min. Muzyczne gomółki podawaj z cebulką z zalewy, udekoruj świeżymi listkami ziół lub natką pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej