Nadziewane awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nadziewane awokado

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szczypta

1 szklanka

1 szczypta

0.25 szklanki

2 łyżeczki

2 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody, gdy napęcznieje rozprowadź w gorącym mleku, mieszaj do czasu, gdy całkowicie się rozpuści.

Krok 2

Awokado pokrój na połówki, wyjmij pestki i miąższ.

Krok 3

Miąższ zmiksuj z dodatkiem soku z cytryny, soli, pieprzu i łyżki śmietany.

Krok 4

Resztę śmietany lekko ubij, połącz z rozpuszczoną żelatyną, dodaj do musu.

Krok 5

Dorzuć krewetki i farszem napełnij miseczki owoców.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziewane awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziewane awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziewane awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziewane awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziewane awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziewane awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziewane awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadziewane awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej