
Składniki
3 sztuki
1 szczypta
1 szklanka
1 szczypta
0.25 szklanki
2 łyżeczki
2 łyżki
2 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody, gdy napęcznieje rozprowadź w gorącym mleku, mieszaj do czasu, gdy całkowicie się rozpuści.
Krok 2
Awokado pokrój na połówki, wyjmij pestki i miąższ.
Krok 3
Miąższ zmiksuj z dodatkiem soku z cytryny, soli, pieprzu i łyżki śmietany.
Krok 4
Resztę śmietany lekko ubij, połącz z rozpuszczoną żelatyną, dodaj do musu.
Krok 5
Dorzuć krewetki i farszem napełnij miseczki owoców.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























