
Składniki
3 sztuki
1 szczypta
1 szklanka
1 szczypta
0.25 szklanki
2 łyżeczki
2 łyżki
2 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody, gdy napęcznieje rozprowadź w gorącym mleku, mieszaj do czasu, gdy całkowicie się rozpuści.
Krok 2
Awokado pokrój na połówki, wyjmij pestki i miąższ.
Krok 3
Miąższ zmiksuj z dodatkiem soku z cytryny, soli, pieprzu i łyżki śmietany.
Krok 4
Resztę śmietany lekko ubij, połącz z rozpuszczoną żelatyną, dodaj do musu.
Krok 5
Dorzuć krewetki i farszem napełnij miseczki owoców.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej