Nadziewane awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nadziewane awokado

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szczypta

1 szklanka

1 szczypta

0.25 szklanki

2 łyżeczki

2 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody, gdy napęcznieje rozprowadź w gorącym mleku, mieszaj do czasu, gdy całkowicie się rozpuści.

Krok 2

Awokado pokrój na połówki, wyjmij pestki i miąższ.

Krok 3

Miąższ zmiksuj z dodatkiem soku z cytryny, soli, pieprzu i łyżki śmietany.

Krok 4

Resztę śmietany lekko ubij, połącz z rozpuszczoną żelatyną, dodaj do musu.

Krok 5

Dorzuć krewetki i farszem napełnij miseczki owoców.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziewane awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziewane awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziewane awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziewane awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziewane awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziewane awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziewane awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadziewane awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.

Czytaj więcej

Bób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!

Czytaj więcej