
Składniki
3 sztuki
1 szczypta
1 szklanka
1 szczypta
0.25 szklanki
2 łyżeczki
2 łyżki
2 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody, gdy napęcznieje rozprowadź w gorącym mleku, mieszaj do czasu, gdy całkowicie się rozpuści.
Krok 2
Awokado pokrój na połówki, wyjmij pestki i miąższ.
Krok 3
Miąższ zmiksuj z dodatkiem soku z cytryny, soli, pieprzu i łyżki śmietany.
Krok 4
Resztę śmietany lekko ubij, połącz z rozpuszczoną żelatyną, dodaj do musu.
Krok 5
Dorzuć krewetki i farszem napełnij miseczki owoców.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej