Nadziewane awokado

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

93

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szczypta

1 szklanka

1 szczypta

0.25 szklanki

2 łyżeczki

2 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody, gdy napęcznieje rozprowadź w gorącym mleku, mieszaj do czasu, gdy całkowicie się rozpuści.

Krok 2

Awokado pokrój na połówki, wyjmij pestki i miąższ.

Krok 3

Miąższ zmiksuj z dodatkiem soku z cytryny, soli, pieprzu i łyżki śmietany.

Krok 4

Resztę śmietany lekko ubij, połącz z rozpuszczoną żelatyną, dodaj do musu.

Krok 5

Dorzuć krewetki i farszem napełnij miseczki owoców.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziewane awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziewane awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziewane awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziewane awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziewane awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziewane awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziewane awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
7 osób ogląda przepis:
Tradycyjny schabowy
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej