
Składniki
5 sztuk
1 szklanka
1 szklanka
1 szklanka
1 szczypta
1 sztuka
4 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka wpijam jaja i dodaje cukier i sól. Miksuję a następnie dodaje mleko i potem po odrobinie mąkę.
Krok 2
Przepis jest specjalnie dany na potrzeby bloga, ponieważ ja zawsze wszystko robię na oko w zależności od zapotrzebowania ilościowego :) Gdy ciasto już jest zrobione i ma jednolitą konsystencję zabieramy się za pieczenie.
Krok 3
Na patelni rozpuszczamy masło klarowane i jedną chochlę ciasta wylewamy na roztopione masło. Po upieczeniu obracamy na drugą stronę i gotowy naleśniczek. Teraz tylko dodatki. Ja lubię te proste, więc albo daję serek Danio waniliowy lub dżem. Wy dodajcie co chcecie. Możemy na górze posypać cukrem pudrem. I pyszny obiadek gotowy.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























