Naleśniki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

3

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 szklanka

1 szklanka

1 szklanka

1 szczypta

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wpijam jaja i dodaje cukier i sól. Miksuję a następnie dodaje mleko i potem po odrobinie mąkę.

Krok 2

Przepis jest specjalnie dany na potrzeby bloga, ponieważ ja zawsze wszystko robię na oko w zależności od zapotrzebowania ilościowego :) Gdy ciasto już jest zrobione i ma jednolitą konsystencję zabieramy się za pieczenie.

Krok 3

Na patelni rozpuszczamy masło klarowane i jedną chochlę ciasta wylewamy na roztopione masło. Po upieczeniu obracamy na drugą stronę i gotowy naleśniczek. Teraz tylko dodatki. Ja lubię te proste, więc albo daję serek Danio waniliowy lub dżem. Wy dodajcie co chcecie. Możemy na górze posypać cukrem pudrem. I pyszny obiadek gotowy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej