Naleśniki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

3

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 szklanka

1 szklanka

1 szklanka

1 szczypta

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wpijam jaja i dodaje cukier i sól. Miksuję a następnie dodaje mleko i potem po odrobinie mąkę.

Krok 2

Przepis jest specjalnie dany na potrzeby bloga, ponieważ ja zawsze wszystko robię na oko w zależności od zapotrzebowania ilościowego :) Gdy ciasto już jest zrobione i ma jednolitą konsystencję zabieramy się za pieczenie.

Krok 3

Na patelni rozpuszczamy masło klarowane i jedną chochlę ciasta wylewamy na roztopione masło. Po upieczeniu obracamy na drugą stronę i gotowy naleśniczek. Teraz tylko dodatki. Ja lubię te proste, więc albo daję serek Danio waniliowy lub dżem. Wy dodajcie co chcecie. Możemy na górze posypać cukrem pudrem. I pyszny obiadek gotowy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej