
Składniki
5 sztuk
1 szklanka
1 szklanka
1 szklanka
1 szczypta
1 sztuka
4 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka wpijam jaja i dodaje cukier i sól. Miksuję a następnie dodaje mleko i potem po odrobinie mąkę.
Krok 2
Przepis jest specjalnie dany na potrzeby bloga, ponieważ ja zawsze wszystko robię na oko w zależności od zapotrzebowania ilościowego :) Gdy ciasto już jest zrobione i ma jednolitą konsystencję zabieramy się za pieczenie.
Krok 3
Na patelni rozpuszczamy masło klarowane i jedną chochlę ciasta wylewamy na roztopione masło. Po upieczeniu obracamy na drugą stronę i gotowy naleśniczek. Teraz tylko dodatki. Ja lubię te proste, więc albo daję serek Danio waniliowy lub dżem. Wy dodajcie co chcecie. Możemy na górze posypać cukrem pudrem. I pyszny obiadek gotowy.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej