
Składniki
500 gramów
10 sztuk
1 łyżka
null
null
null
3 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj, przepuść przez maszynkę, dodaj cukier, żółtka, rodzynki, skórkę z cytryny, sól, wymieszaj.
Krok 2
Z białek ubij pianę.
Krok 3
Dodaj do ziemniaków, delikatnie wymieszaj. Smaż na maśle 4 naleśniki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej