Naleśniki z ziemniaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z ziemniaków

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

10 sztuk

1 łyżka

null

null

null

3 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj, przepuść przez maszynkę, dodaj cukier, żółtka, rodzynki, skórkę z cytryny, sól, wymieszaj.

Krok 2

Z białek ubij pianę.

Krok 3

Dodaj do ziemniaków, delikatnie wymieszaj. Smaż na maśle 4 naleśniki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej