
Składniki
500 gramów
10 sztuk
1 łyżka
null
null
null
3 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj, przepuść przez maszynkę, dodaj cukier, żółtka, rodzynki, skórkę z cytryny, sól, wymieszaj.
Krok 2
Z białek ubij pianę.
Krok 3
Dodaj do ziemniaków, delikatnie wymieszaj. Smaż na maśle 4 naleśniki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej