Ogórek smażony z chili przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ogórek smażony z chili

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 łyżeczki

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżeczka

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki obierz, przekrój wzdłuż na połowy, wyskrob nasiona, pokrój w paski i ułóż na talerzu. Odstaw na 20 minut, opłucz i osusz.

Krok 2

Czosnek zmiażdż, imbir zetrzyj, chili i dymki posiekaj. W woku rozgrzej olej, wrzuć podane składniki i smaż przez minutę.

Krok 3

Dodaj ogórki, sos z żółtej fasoli, smaż przez 30 sekund, po czym dodaj 125 ml wody i gotuj na dużym ogniu do czasu, gdy większość wody wyparuje.

Krok 4

Skrop olejem sezamowym. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ogórek smażony z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ogórek smażony z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ogórek smażony z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ogórek smażony z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ogórek smażony z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ogórek smażony z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ogórek smażony z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ogórek smażony z chili - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sarmale
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej