Ogórek smażony z chili przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ogórek smażony z chili

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 łyżeczki

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżeczka

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki obierz, przekrój wzdłuż na połowy, wyskrob nasiona, pokrój w paski i ułóż na talerzu. Odstaw na 20 minut, opłucz i osusz.

Krok 2

Czosnek zmiażdż, imbir zetrzyj, chili i dymki posiekaj. W woku rozgrzej olej, wrzuć podane składniki i smaż przez minutę.

Krok 3

Dodaj ogórki, sos z żółtej fasoli, smaż przez 30 sekund, po czym dodaj 125 ml wody i gotuj na dużym ogniu do czasu, gdy większość wody wyparuje.

Krok 4

Skrop olejem sezamowym. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ogórek smażony z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ogórek smażony z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ogórek smażony z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ogórek smażony z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ogórek smażony z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ogórek smażony z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ogórek smażony z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ogórek smażony z chili - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej