Ogórek smażony z chili przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ogórek smażony z chili

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 łyżeczki

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżeczka

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki obierz, przekrój wzdłuż na połowy, wyskrob nasiona, pokrój w paski i ułóż na talerzu. Odstaw na 20 minut, opłucz i osusz.

Krok 2

Czosnek zmiażdż, imbir zetrzyj, chili i dymki posiekaj. W woku rozgrzej olej, wrzuć podane składniki i smaż przez minutę.

Krok 3

Dodaj ogórki, sos z żółtej fasoli, smaż przez 30 sekund, po czym dodaj 125 ml wody i gotuj na dużym ogniu do czasu, gdy większość wody wyparuje.

Krok 4

Skrop olejem sezamowym. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ogórek smażony z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ogórek smażony z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ogórek smażony z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ogórek smażony z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ogórek smażony z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ogórek smażony z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ogórek smażony z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ogórek smażony z chili - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej