
Składniki
150 mililitrów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
150 gramów
500 gramów
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z okry usuń ogonki. Zrób nacięcia na całej długości strączków.
Krok 2
W dużym garnku rozgrzej olej i podsmaż na nim cebulę żeby stała się chrupka.
Krok 3
Następnie wyjmij ją z garnka i osącz na papierowym ręczniku. Kiedy ostygnie, rozdrobnij ją i przełóż do miski.
Krok 4
mango, kminek, chilli i sól. Dobrze wymieszaj.
Krok 5
Nafaszeruj strączki okry przyrządzoną cebulą z przyprawami.
Krok 6
Ponownie rozgrzej olej.
Krok 7
Delikatnie ułóż okrę w oleju i smaż na małym ogniu przez 12 minut. Podawaj od razu.

Dobra rada:
Znudzony tradycyjną formą leczo? Dorzuć do swojej recepturę okrę!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej