
Składniki
150 mililitrów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
150 gramów
500 gramów
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z okry usuń ogonki. Zrób nacięcia na całej długości strączków.
Krok 2
W dużym garnku rozgrzej olej i podsmaż na nim cebulę żeby stała się chrupka.
Krok 3
Następnie wyjmij ją z garnka i osącz na papierowym ręczniku. Kiedy ostygnie, rozdrobnij ją i przełóż do miski.
Krok 4
mango, kminek, chilli i sól. Dobrze wymieszaj.
Krok 5
Nafaszeruj strączki okry przyrządzoną cebulą z przyprawami.
Krok 6
Ponownie rozgrzej olej.
Krok 7
Delikatnie ułóż okrę w oleju i smaż na małym ogniu przez 12 minut. Podawaj od razu.

Dobra rada:
Znudzony tradycyjną formą leczo? Dorzuć do swojej recepturę okrę!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej


























