Okra nadziewana smażoną cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Okra nadziewana smażoną cebulą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 mililitrów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

150 gramów

500 gramów

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z okry usuń ogonki. Zrób nacięcia na całej długości strączków.

Krok 2

W dużym garnku rozgrzej olej i podsmaż na nim cebulę żeby stała się chrupka.

Krok 3

Następnie wyjmij ją z garnka i osącz na papierowym ręczniku. Kiedy ostygnie, rozdrobnij ją i przełóż do miski.

Krok 4

mango, kminek, chilli i sól. Dobrze wymieszaj.

Krok 5

Nafaszeruj strączki okry przyrządzoną cebulą z przyprawami.

Krok 6

Ponownie rozgrzej olej.

Krok 7

Delikatnie ułóż okrę w oleju i smaż na małym ogniu przez 12 minut. Podawaj od razu.

pasibrzuch

Dobra rada:

Znudzony tradycyjną formą leczo? Dorzuć do swojej recepturę okrę!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Okra nadziewana smażoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Okra nadziewana smażoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Okra nadziewana smażoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Okra nadziewana smażoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Okra nadziewana smażoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Okra nadziewana smażoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Okra nadziewana smażoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Okra nadziewana smażoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej