Okra nadziewana smażoną cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Okra nadziewana smażoną cebulą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 mililitrów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

150 gramów

500 gramów

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z okry usuń ogonki. Zrób nacięcia na całej długości strączków.

Krok 2

W dużym garnku rozgrzej olej i podsmaż na nim cebulę żeby stała się chrupka.

Krok 3

Następnie wyjmij ją z garnka i osącz na papierowym ręczniku. Kiedy ostygnie, rozdrobnij ją i przełóż do miski.

Krok 4

mango, kminek, chilli i sól. Dobrze wymieszaj.

Krok 5

Nafaszeruj strączki okry przyrządzoną cebulą z przyprawami.

Krok 6

Ponownie rozgrzej olej.

Krok 7

Delikatnie ułóż okrę w oleju i smaż na małym ogniu przez 12 minut. Podawaj od razu.

pasibrzuch

Dobra rada:

Znudzony tradycyjną formą leczo? Dorzuć do swojej recepturę okrę!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Okra nadziewana smażoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Okra nadziewana smażoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Okra nadziewana smażoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Okra nadziewana smażoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Okra nadziewana smażoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Okra nadziewana smażoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Okra nadziewana smażoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Okra nadziewana smażoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej