
Składniki
150 mililitrów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
150 gramów
500 gramów
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z okry usuń ogonki. Zrób nacięcia na całej długości strączków.
Krok 2
W dużym garnku rozgrzej olej i podsmaż na nim cebulę żeby stała się chrupka.
Krok 3
Następnie wyjmij ją z garnka i osącz na papierowym ręczniku. Kiedy ostygnie, rozdrobnij ją i przełóż do miski.
Krok 4
mango, kminek, chilli i sól. Dobrze wymieszaj.
Krok 5
Nafaszeruj strączki okry przyrządzoną cebulą z przyprawami.
Krok 6
Ponownie rozgrzej olej.
Krok 7
Delikatnie ułóż okrę w oleju i smaż na małym ogniu przez 12 minut. Podawaj od razu.

Dobra rada:
Znudzony tradycyjną formą leczo? Dorzuć do swojej recepturę okrę!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej