Czekoladowy omlet na słodko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czekoladowy omlet na słodko

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

null

null

2 łyżeczki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywną pianę i wymieszaj delikatnie z utartymi z cukrem i kakao żółtkami.

Krok 2

Smaż na rozgrzanym maśle przez kilka minut z każdej strony, tak aby jajka się ścięły. Nie rumień zbyt mocno

Krok 3

Zsuń czekoladowy omlet na talerz, nałóż jogurt naturalny i Owoce. Złóż wyśmienitą potrawę na pół i oprósz cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowy omlet na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowy omlet na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowy omlet na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowy omlet na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowy omlet na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowy omlet na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowy omlet na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czekoladowy omlet na słodko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Włoska zupa minestrone
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej