
Składniki
3 szklanki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
125 gramów
2 sztuki
2 łyżki
0.75 szklanki
3 szklanki
2 sztuki
1 łyżka
4 łyżki
200 gramów
1 puszka
250 gramów
75 gramów
2 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki razem posiekać. Zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części. Wyłożyć na blaszkę. Piec 10min w tem. 180°C.
Krok 2
Z mleka, budyniu, 1łyżki mąki i 4 łyżek cukru ugotować budyń. Ostudzić. Utrzeć masło dodając po jednej łyżce budyniu.
Krok 3
Blaty nasączyć przegotowaną wodą. Na jednym rozsmarować dżem porzeczkowy. Na to masę. Przełożyć drugi blat. 75g masła roztopić, dodać cukier, miód, orzechy. Ciepłą masę orzechową posmarować wierzch placka. Wstawić do lodówki na noc.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej