
Składniki
null
null szczypt
null szczypt
3 łyżki
1 pęczek
2 sztuki
1.5 kilograma
0.5 kilograma
1 opakowanie
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z kurczaka usuń kości, natrzyj wewnątrz czosnkiem i wstaw do lodówki na kilka godzin.
Krok 2
Obrany czosnek przeciśnij przez praskę Natkę posiekaj.
Krok 3
Ryż ugotuj, ostudzony wymieszaj z mięsem mielonym i natką pietruszki, przypraw.
Krok 4
Farszem nadziej kurczaka, zepnij wykałaczkami i zszyj bawełnianą nitką. Oprósz przyprawą do kurczaka. Na blachę do pieczenia wylej olej i ułóż kurczaka.
Krok 5
Piecz 60 minut w 200 stopniach. Od czasu do czasu polewaj sosem wytworzonym z pieczenia.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej