Kurczak faszerowany mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak faszerowany mielonym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

4

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null szczypt

null szczypt

3 łyżki

1 pęczek

2 sztuki

1.5 kilograma

0.5 kilograma

1 opakowanie

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z kurczaka usuń kości, natrzyj wewnątrz czosnkiem i wstaw do lodówki na kilka godzin.

Krok 2

Obrany czosnek przeciśnij przez praskę Natkę posiekaj.

Krok 3

Ryż ugotuj, ostudzony wymieszaj z mięsem mielonym i natką pietruszki, przypraw.

Krok 4

Farszem nadziej kurczaka, zepnij wykałaczkami i zszyj bawełnianą nitką. Oprósz przyprawą do kurczaka. Na blachę do pieczenia wylej olej i ułóż kurczaka.

Krok 5

Piecz 60 minut w 200 stopniach. Od czasu do czasu polewaj sosem wytworzonym z pieczenia.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak faszerowany mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak faszerowany mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak faszerowany mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak faszerowany mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak faszerowany mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak faszerowany mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak faszerowany mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak faszerowany mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej