Kurczak faszerowany mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak faszerowany mielonym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

19 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

null szczypt

1 pęczek

1 opakowanie

0.5 kilograma

null

null

3 łyżki

2 sztuki

null szczypt

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z kurczaka usuń kości, natrzyj wewnątrz czosnkiem i wstaw do lodówki na kilka godzin.

Krok 2

Obrany czosnek przeciśnij przez praskę Natkę posiekaj.

Krok 3

Ryż ugotuj, ostudzony wymieszaj z mięsem mielonym i natką pietruszki, przypraw.

Krok 4

Farszem nadziej kurczaka, zepnij wykałaczkami i zszyj bawełnianą nitką. Oprósz przyprawą do kurczaka. Na blachę do pieczenia wylej olej i ułóż kurczaka.

Krok 5

Piecz 60 minut w 200 stopniach. Od czasu do czasu polewaj sosem wytworzonym z pieczenia.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak faszerowany mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak faszerowany mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak faszerowany mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak faszerowany mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak faszerowany mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak faszerowany mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak faszerowany mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak faszerowany mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej