Kurczak faszerowany mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak faszerowany mielonym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

4

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null szczypt

null szczypt

3 łyżki

1 pęczek

2 sztuki

1.5 kilograma

0.5 kilograma

1 opakowanie

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z kurczaka usuń kości, natrzyj wewnątrz czosnkiem i wstaw do lodówki na kilka godzin.

Krok 2

Obrany czosnek przeciśnij przez praskę Natkę posiekaj.

Krok 3

Ryż ugotuj, ostudzony wymieszaj z mięsem mielonym i natką pietruszki, przypraw.

Krok 4

Farszem nadziej kurczaka, zepnij wykałaczkami i zszyj bawełnianą nitką. Oprósz przyprawą do kurczaka. Na blachę do pieczenia wylej olej i ułóż kurczaka.

Krok 5

Piecz 60 minut w 200 stopniach. Od czasu do czasu polewaj sosem wytworzonym z pieczenia.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak faszerowany mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak faszerowany mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak faszerowany mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak faszerowany mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak faszerowany mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak faszerowany mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak faszerowany mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak faszerowany mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej