
Składniki
null
null szczypt
null szczypt
3 łyżki
1 pęczek
2 sztuki
1.5 kilograma
0.5 kilograma
1 opakowanie
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z kurczaka usuń kości, natrzyj wewnątrz czosnkiem i wstaw do lodówki na kilka godzin.
Krok 2
Obrany czosnek przeciśnij przez praskę Natkę posiekaj.
Krok 3
Ryż ugotuj, ostudzony wymieszaj z mięsem mielonym i natką pietruszki, przypraw.
Krok 4
Farszem nadziej kurczaka, zepnij wykałaczkami i zszyj bawełnianą nitką. Oprósz przyprawą do kurczaka. Na blachę do pieczenia wylej olej i ułóż kurczaka.
Krok 5
Piecz 60 minut w 200 stopniach. Od czasu do czasu polewaj sosem wytworzonym z pieczenia.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej