Ostrygi po japońsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostrygi po japońsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

0.5 szklanki

0.2 szklanki

2 sztuki

0.2 szklanki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ostrygi namocz w mleku na kilka godzin, a następnie osusz. Jajka roztrzep.

Krok 2

Ostrygi obtaczaj w mące, potem w jajku oraz bułce tartej i wrzucaj na gorący olej.

Krok 3

W czasie smażenia olej oczyszczaj z odpadającej bułki, aby się nie przypalała. Smaż na złoto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostrygi po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostrygi po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostrygi po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostrygi po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostrygi po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostrygi po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostrygi po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostrygi po japońsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.

Czytaj więcej

Nuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.

Czytaj więcej