Ostrygi po japońsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostrygi po japońsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

0.5 szklanki

0.2 szklanki

2 sztuki

0.2 szklanki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ostrygi namocz w mleku na kilka godzin, a następnie osusz. Jajka roztrzep.

Krok 2

Ostrygi obtaczaj w mące, potem w jajku oraz bułce tartej i wrzucaj na gorący olej.

Krok 3

W czasie smażenia olej oczyszczaj z odpadającej bułki, aby się nie przypalała. Smaż na złoto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostrygi po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostrygi po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostrygi po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostrygi po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostrygi po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostrygi po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostrygi po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostrygi po japońsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Brukselka z kurczakiem
czas przygotowania
35 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej