
Składniki
500 mililitrów
0.5 szklanki
0.2 szklanki
2 sztuki
0.2 szklanki
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ostrygi namocz w mleku na kilka godzin, a następnie osusz. Jajka roztrzep.
Krok 2
Ostrygi obtaczaj w mące, potem w jajku oraz bułce tartej i wrzucaj na gorący olej.
Krok 3
W czasie smażenia olej oczyszczaj z odpadającej bułki, aby się nie przypalała. Smaż na złoto.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej