Ostrygi po japońsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostrygi po japońsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

0.5 szklanki

0.2 szklanki

2 sztuki

0.2 szklanki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ostrygi namocz w mleku na kilka godzin, a następnie osusz. Jajka roztrzep.

Krok 2

Ostrygi obtaczaj w mące, potem w jajku oraz bułce tartej i wrzucaj na gorący olej.

Krok 3

W czasie smażenia olej oczyszczaj z odpadającej bułki, aby się nie przypalała. Smaż na złoto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostrygi po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostrygi po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostrygi po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostrygi po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostrygi po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostrygi po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostrygi po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostrygi po japońsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kaszubski tort z fasoli
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej