Składniki
500 mililitrów
0.5 szklanki
0.2 szklanki
2 sztuki
0.2 szklanki
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ostrygi namocz w mleku na kilka godzin, a następnie osusz. Jajka roztrzep.
Krok 2
Ostrygi obtaczaj w mące, potem w jajku oraz bułce tartej i wrzucaj na gorący olej.
Krok 3
W czasie smażenia olej oczyszczaj z odpadającej bułki, aby się nie przypalała. Smaż na złoto.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej