Owocowa tarta

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

59 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

75 gramów

1 szczypta

125 gramów

100 gramów

75 gramów

250 gramów

200 gramów

60 gramów

60 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę zagnieść z proszkiem do pieczenia, jajkiem, cukrem, solą i Kasią.

Krok 2

Włożyć ciasto do lodówki na 30 min.

Krok 3

Serek mascarpone wymieszać z 50g cukru pudru.

Krok 4

Umyć owoce. piekarnik nagrzać do 200 stopni.

Krok 5

Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim forme.

Krok 6

Piec kruchy spód przez 25 min.

Krok 7

Na kruchym spodzie położyć serek mascarpone i nałożyć na niego owoce.

1

Opinie o przepisie

  • Hania Kałużniacka

    Hania Kałużniacka, 10.06.2017

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Owocowa tarta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Owocowa tarta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Owocowa tarta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Owocowa tarta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Owocowa tarta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Owocowa tarta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Owocowa tarta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tarta cytrynowa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej