Owocowo-ziołowa sałatka serowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Menu dnia

Owocowo-ziołowa sałatka serowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
291 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

123 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

171 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.25 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

125 gramów

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

0.5 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

125 gramów

1 sztuka

2 łyżki

125 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój w kostkę ser, jabłko, gruszkę. Obierz pomarańczę i grejpfruta, pokrój w kostkę. Winogrono pokrój w ćwiartki. Sałaty (frisee, karbowaną i cykorię) dokładnie umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Następnie przełóż wszystko do salaterki. Dodaj rodzynki.

Owocowo-ziołowa sałatka serowa - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj ocet z oliwą i Sosem sałatkowym koperkowo –ziołowym Knorr. Dodaj musztardę oraz posiekany koperek i szczypiorek. Wymieszaj.

Owocowo-ziołowa sałatka serowa - Krok 2

Krok 3

Polej sałatkę sosem. Przed podaniem posyp parmezanem w płatkach.

Owocowo-ziołowa sałatka serowa - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Owocowo-ziołowa sałatka serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Owocowo-ziołowa sałatka serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Owocowo-ziołowa sałatka serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Owocowo-ziołowa sałatka serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Owocowo-ziołowa sałatka serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Owocowo-ziołowa sałatka serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Owocowo-ziołowa sałatka serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Owocowo-ziołowa sałatka serowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka szwajcarska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Owocowo-ziołowa sałatka serowaOwocowo-ziołowa sałatka serowa

Pokrój w kostkę ser, jabłko, gruszkę. Obierz pomarańczę i grejpfruta, pokrój w kostkę. Winogrono pokrój w ćwiartki. Sałaty (frisee, karbowaną i cykorię) dokładnie umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Następnie przełóż wszystko do salaterki. Dodaj rodzynki.