owsianka z jabłkiem (5 przemian) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

owsianka z jabłkiem (5 przemian)

Autor: mikkitiger

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

4 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jest to owsianka wg pięciu przemian. Symbol przemiany podany jest w nawiasie na początku każdego kroku. Pomiędzy kolejnymi przemianami należy odczekać pewien czas. Ja zazwyczaj czekam ok. 1-2 min.

Krok 2

[O] Zagotuj wodę

Krok 3

[Z] Do wrzącej wody dodaj rodzynki, posiekane migdały, siemię lnu i cynamon

Krok 4

[M] Dodaj szczyptę kardamonu i płatki owsiane

Krok 5

Gotuj przez 20 min.

Krok 6

[W] Posól

Krok 7

[D] Dodaj starte kwaśne jabłko

mikkitiger

Dobra rada:

Siemię lniane jest niezwykle uniwersalne – delikatnie uprażone będzie smacznym dodatkiem do sałatek lub kanapek, a zmielone nadaje się świetnie do jogurtów, deserów, a także zup.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • owsianka z jabłkiem (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • owsianka z jabłkiem (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • owsianka z jabłkiem (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • owsianka z jabłkiem (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • owsianka z jabłkiem (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • owsianka z jabłkiem (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • owsianka z jabłkiem (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • owsianka z jabłkiem (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej