
Składniki
3 szklanki
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jest to owsianka wg pięciu przemian. Symbol przemiany podany jest w nawiasie na początku każdego kroku. Pomiędzy kolejnymi przemianami należy odczekać pewien czas. Ja zazwyczaj czekam ok. 1-2 min.
Krok 2
[O] Zagotuj wodę
Krok 3
[Z] Do wrzącej wody dodaj rodzynki, posiekane migdały, siemię lnu i cynamon
Krok 4
[M] Dodaj szczyptę kardamonu i płatki owsiane
Krok 5
Gotuj przez 20 min.
Krok 6
[W] Posól
Krok 7
[D] Dodaj starte kwaśne jabłko

Dobra rada:
Siemię lniane jest niezwykle uniwersalne – delikatnie uprażone będzie smacznym dodatkiem do sałatek lub kanapek, a zmielone nadaje się świetnie do jogurtów, deserów, a także zup.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej