owsianka z jabłkiem (5 przemian) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

owsianka z jabłkiem (5 przemian)

Autor: mikkitiger

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jest to owsianka wg pięciu przemian. Symbol przemiany podany jest w nawiasie na początku każdego kroku. Pomiędzy kolejnymi przemianami należy odczekać pewien czas. Ja zazwyczaj czekam ok. 1-2 min.

Krok 2

[O] Zagotuj wodę

Krok 3

[Z] Do wrzącej wody dodaj rodzynki, posiekane migdały, siemię lnu i cynamon

Krok 4

[M] Dodaj szczyptę kardamonu i płatki owsiane

Krok 5

Gotuj przez 20 min.

Krok 6

[W] Posól

Krok 7

[D] Dodaj starte kwaśne jabłko

mikkitiger

Dobra rada:

Siemię lniane jest niezwykle uniwersalne – delikatnie uprażone będzie smacznym dodatkiem do sałatek lub kanapek, a zmielone nadaje się świetnie do jogurtów, deserów, a także zup.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • owsianka z jabłkiem (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • owsianka z jabłkiem (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • owsianka z jabłkiem (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • owsianka z jabłkiem (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • owsianka z jabłkiem (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • owsianka z jabłkiem (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • owsianka z jabłkiem (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • owsianka z jabłkiem (5 przemian) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej