Pączki

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

30 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

100 gramów

100 gramów

1 opakowanie

0.5 litra

6 sztuk

1 sztuka

50 mililitrów

50 mililitrów

null gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże rozkruszyć, dodać 2 łyżki cukru, wlać ciepłe mleko, wsypać stopniowo trochę mąki- wymieszać i odstawić na 20 minut do ciepłego miejsca.

Krok 2

Potem dodać cukier, cukier waniliowy, szczyptę soli, żółtka, jajko, oliwę sok z cytryny, spirytus i wymieszać.

Krok 3

Następnie dodajemy stopniowo mąkę i wyrabiamy ręcznie.

Krok 4

Odstawiamy na pół godziny do wyrośnięcia.

Krok 5

Smażymy na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Obwarzanki "odpustowe"
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej