Panir przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Panir

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

5 litrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z cytryn wyciśnij sok, a w garnku o grubym dnie zagotuj 0,5 l wody.

Krok 2

Wlej mleko i zagotuj, po czym zdejmij z ognia i powoli dodawaj kwas mlekowy, cały czas mieszając. Podobnie postąp z sokiem z trzech cytryn.

Krok 3

W trakcie dodawania kwasu, mleko powinno rozdzielać się na serwatkę i grudki sera. Mieszaj, aż grudki połączą się i wypłyną na powierzchnię jako jedna bryła.

Krok 4

Ser przełóż delikatnie na sitko, zwiń w gazę i przyciśnij garnkiem z wodą i odstaw na minimum godzinę. Wyjmij z durszlaka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Panir - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Panir - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Panir - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Panir - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Panir - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Panir - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Panir - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Panir - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej