Panir przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Panir

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

5 litrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z cytryn wyciśnij sok, a w garnku o grubym dnie zagotuj 0,5 l wody.

Krok 2

Wlej mleko i zagotuj, po czym zdejmij z ognia i powoli dodawaj kwas mlekowy, cały czas mieszając. Podobnie postąp z sokiem z trzech cytryn.

Krok 3

W trakcie dodawania kwasu, mleko powinno rozdzielać się na serwatkę i grudki sera. Mieszaj, aż grudki połączą się i wypłyną na powierzchnię jako jedna bryła.

Krok 4

Ser przełóż delikatnie na sitko, zwiń w gazę i przyciśnij garnkiem z wodą i odstaw na minimum godzinę. Wyjmij z durszlaka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Panir - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Panir - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Panir - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Panir - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Panir - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Panir - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Panir - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Panir - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej