Panir przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Panir

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 litrów

3 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z cytryn wyciśnij sok, a w garnku o grubym dnie zagotuj 0,5 l wody.

Krok 2

Wlej mleko i zagotuj, po czym zdejmij z ognia i powoli dodawaj kwas mlekowy, cały czas mieszając. Podobnie postąp z sokiem z trzech cytryn.

Krok 3

W trakcie dodawania kwasu, mleko powinno rozdzielać się na serwatkę i grudki sera. Mieszaj, aż grudki połączą się i wypłyną na powierzchnię jako jedna bryła.

Krok 4

Ser przełóż delikatnie na sitko, zwiń w gazę i przyciśnij garnkiem z wodą i odstaw na minimum godzinę. Wyjmij z durszlaka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Panir - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Panir - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Panir - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Panir - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Panir - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Panir - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Panir - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Panir - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Domowa pizza
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej