Parówki z cukinią w płatach lazanii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Parówki z cukinią w płatach lazanii

Autor: monic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

12 sztuk

2 sztuki

1 szklanka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Płaty lazanii gotuj partiami przez około 8 minut w lekko osolonej wodzie. Następnie wyjmij je i ułóż na desce.

Krok 2

Cukinię pokrój nożem szczelinowym na cienkie plasterki. Gotuj 2 minuty.

Krok 3

Na każdym płacie makaronu ułóż po 3 plasterki cukinii, oprósz ziołami i ułóż po połówce parówki. Zwiń w roladki. Ułóż w wysmarowanej masłem formie. Polej śmietaną z jajkiem. Posyp serem, papryką, gałką, solą i pieprzem.

Krok 4

Piecz całość przez 20 min w 190 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Parówki z cukinią w płatach lazanii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Parówki z cukinią w płatach lazanii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Parówki z cukinią w płatach lazanii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Parówki z cukinią w płatach lazanii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Parówki z cukinią w płatach lazanii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Parówki z cukinią w płatach lazanii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Parówki z cukinią w płatach lazanii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Parówki z cukinią w płatach lazanii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej