
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 szklanka
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
12 sztuk
6 sztuk
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Płaty lazanii gotuj partiami przez około 8 minut w lekko osolonej wodzie. Następnie wyjmij je i ułóż na desce.
Krok 2
Cukinię pokrój nożem szczelinowym na cienkie plasterki. Gotuj 2 minuty.
Krok 3
Na każdym płacie makaronu ułóż po 3 plasterki cukinii, oprósz ziołami i ułóż po połówce parówki. Zwiń w roladki. Ułóż w wysmarowanej masłem formie. Polej śmietaną z jajkiem. Posyp serem, papryką, gałką, solą i pieprzem.
Krok 4
Piecz całość przez 20 min w 190 stopniach.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej