Parówki z cukinią w płatach lazanii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Parówki z cukinią w płatach lazanii

Autor: monic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

12 sztuk

6 sztuk

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Płaty lazanii gotuj partiami przez około 8 minut w lekko osolonej wodzie. Następnie wyjmij je i ułóż na desce.

Krok 2

Cukinię pokrój nożem szczelinowym na cienkie plasterki. Gotuj 2 minuty.

Krok 3

Na każdym płacie makaronu ułóż po 3 plasterki cukinii, oprósz ziołami i ułóż po połówce parówki. Zwiń w roladki. Ułóż w wysmarowanej masłem formie. Polej śmietaną z jajkiem. Posyp serem, papryką, gałką, solą i pieprzem.

Krok 4

Piecz całość przez 20 min w 190 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Parówki z cukinią w płatach lazanii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Parówki z cukinią w płatach lazanii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Parówki z cukinią w płatach lazanii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Parówki z cukinią w płatach lazanii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Parówki z cukinią w płatach lazanii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Parówki z cukinią w płatach lazanii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Parówki z cukinią w płatach lazanii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Parówki z cukinią w płatach lazanii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Krem buraczany z jabłkiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej