Parówki z cukinią w płatach lazanii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Parówki z cukinią w płatach lazanii

Autor: monic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

12 sztuk

2 sztuki

1 szklanka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Płaty lazanii gotuj partiami przez około 8 minut w lekko osolonej wodzie. Następnie wyjmij je i ułóż na desce.

Krok 2

Cukinię pokrój nożem szczelinowym na cienkie plasterki. Gotuj 2 minuty.

Krok 3

Na każdym płacie makaronu ułóż po 3 plasterki cukinii, oprósz ziołami i ułóż po połówce parówki. Zwiń w roladki. Ułóż w wysmarowanej masłem formie. Polej śmietaną z jajkiem. Posyp serem, papryką, gałką, solą i pieprzem.

Krok 4

Piecz całość przez 20 min w 190 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Parówki z cukinią w płatach lazanii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Parówki z cukinią w płatach lazanii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Parówki z cukinią w płatach lazanii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Parówki z cukinią w płatach lazanii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Parówki z cukinią w płatach lazanii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Parówki z cukinią w płatach lazanii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Parówki z cukinią w płatach lazanii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Parówki z cukinią w płatach lazanii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Cukinia duszona
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej