Parówki z cukinią w płatach lazanii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Parówki z cukinią w płatach lazanii

Autor: monic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

12 sztuk

6 sztuk

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Płaty lazanii gotuj partiami przez około 8 minut w lekko osolonej wodzie. Następnie wyjmij je i ułóż na desce.

Krok 2

Cukinię pokrój nożem szczelinowym na cienkie plasterki. Gotuj 2 minuty.

Krok 3

Na każdym płacie makaronu ułóż po 3 plasterki cukinii, oprósz ziołami i ułóż po połówce parówki. Zwiń w roladki. Ułóż w wysmarowanej masłem formie. Polej śmietaną z jajkiem. Posyp serem, papryką, gałką, solą i pieprzem.

Krok 4

Piecz całość przez 20 min w 190 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Parówki z cukinią w płatach lazanii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Parówki z cukinią w płatach lazanii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Parówki z cukinią w płatach lazanii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Parówki z cukinią w płatach lazanii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Parówki z cukinią w płatach lazanii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Parówki z cukinią w płatach lazanii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Parówki z cukinią w płatach lazanii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Parówki z cukinią w płatach lazanii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej